Af - 03/04-16 21:07

Stoppet med 53 kilo kokain i kufferterneStoppet med 53 kilo kokain i kufferterne

Toldmyndighederne i Fransk Guyana stoppede påskesøndag tre personer, som rejste med 53 kilo kokain i kufferterne. 'Simpel' bagagesmugling foregår også i Danmark, oplyser skat.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

En af toldmyndighedernes trofaste narkohunde i Cayenne Felix Eboue Matoury lufthavn i Fransk Guyana kunne med rette se frem til et ekstra stort kødben under påskemiddagen søndag aften.

Stewardesse flygter fra lufthavn - og 30 kilo kokain
Stewardesse flygter fra lufthavn - og 30 kilo kokain

Vuffers snude var nemlig skyld i, at tre personers noget gammeldags smuglerforsøg, hvor de hver især havde fyldt deres kuffert med cirka 17 kilo kokain, aldrig nåede at forlade lufthavns-området.

- De tre implicerede er fra Marseille. Det drejer sig om en far, hans søn og dennes kone, sagde anklageren Eric Vaillant efterfølgende ifølge den franske avis Le Parisien.

Holland udleverer fire mænd i stor kokainsag til Danmark
Holland udleverer fire mænd i stor kokainsag til Danmark

Selvom de langt største mængder narko i dag tager sig over landegrænser ved hjælp af skibe, lastbiler eller i narkobaronernes egne fly, sker det jævnligt, at toldmyndighederne fanger smuglere i lufthavnen. Også i Danmark.

- Afsløring af forsøg på indsmugling af narkotiske stoffer i indskreven samt håndbagage ses også ved indrejse til de danske lufthavne. Men indsmuglingsmetoder skifter konstant. Til tider er det i bagage, andre tider er det forsøg, hvor den rejsende har slugt narkotika indpakket i beholdere eller indpakket i præservativer eller anden forseglende emballage, oplyser SKAT til metroxpress.

Ung mor død af livsfarlig cocktail: Drak alkohol med kokain
Ung mor død af livsfarlig cocktail: Drak alkohol med kokain

Otte unge dømt: Solgte ecstasy over Facebook
Otte unge dømt: Solgte ecstasy over Facebook

Senest i februar standsede tolderne i Københavns Lufthavn en 20-årig mand, der ankom fra Dubai. I håndbagagen - en Duty Free-bærepose - fandt de 5,5 kilo kokain, som på gadeplan anslås at have en værdi på mindst 2,75 millioner kroner.

- Det her er rigtig godt toldarbejde, udtalte politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi efterfølgende til Ritzau.

Her ses pølserne med de 5,5 kilo kokain, som SKAT fandt i februar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna Due fra 'Paradise' afslører: Det...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Guldbejlers nøglekamp flyttes: Kevin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx