23/09-13 08:00

Terrorister truer med at dræbe gidsler i NairobiTerrorister truer med at dræbe gidsler i Nairobi

Gruppen al-Shabaab, der tager skylden for terrorangreb i butikscenter i Kenya, truer med at dræbe gidsler.

storybild

Al-Shabaab - den islamiske somaliske terrorgrupper - truer nu med at dræbe gidslerne, der befinder sig i det terroramte indkøbscenter i Nairobi. Her bæres sårede ud, da angrebet ramte ved middagstid lørdag. Flere end 60 mennesker skulle være dræbt indtil nu. (Billede: AP Photo/Sayyid Azim)

Den somaliske, islamiske terrorgruppe al-Shabaab truer med at dræbe gidslerne, der befinder sig i et terrorramt indkøbscenter i Nairobi, Kenyas hovedstad.

Det siger gruppens talsmand i Somalia.

- Vi har bemyndiget mujahedinerne i bygningen til at gå i aktion mod fangerne i samme omfang, som de kommer under pres, siger talsmand Ali Mohamud Rage i en erklæring, der er lagt på en islamisk hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Dansk toårig redder gravid mor fra terror

- Vi siger til kristne, der rykker frem mod mujahedinerne, at de bør være barmhjertige over for fangerne, som vil blive ramt mest ved en magtanvendelse mod mujahedinerne, hedder det videre.

Det er ikke klart, hvor mange gidsler der er i Westgate-butikscentret, men nyhedsbureauerne skriver, at flere end 60 mennesker er dræbt i forbindelse med skyderiet.

Nogle kilder i hovedstaden siger op til 68 dræbte.

Mandag morgen er der meldinger om, at der er skudkampe i og omkring centret. Der høres skyderi, og en ansat fra Kenyas Røde Kors siger til nyhedsbureauet Reuters, at der tilsyneladende er kampe i gang i indkøbscentret.

LÆS OGSÅ: Avis: En finne og andre udlændinge står bag terrorangreb

Kenyanske sikkerhedsstyrker, der rådgives af vestlige og israelske eksperter, siger, at de søndag fik kontrol med hovedparten af komplekset.

Mange mennesker blev da befriet, siger de.

Det er ikke klart, hvor mange terrorister der er i bygningen. Myndighederne siger mellem 10 og 15 mænd og måske kvinder.

Overlevende fortæller, at angrebet, der begyndte lørdag, skete, da terroristerne begyndte at kaste med granater og skyde.

Vidner har fortalt, at de gav muslimer besked på at komme væk, sådan at det "kun" var ikke-muslimer, der var tilbage for at blive skudt.

Al-Shabaab er en terrorgruppe, der sættes i forbindelse med al-Qaeda-netværket.

I Somalia bekæmper en styrke fra Den Afrikanske Union på 17.700 mand sammen med Somalias hær den islamiske terrorgruppe.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx