Af Ritzau - 24/12-16 12:09

Jordan kalder FN-resolution om Israel for historiskJordan kalder FN-resolution om Israel for historisk

FN's generalsekretær håber, at resolutionen vil føre til nye og meningsfyldte forhandlinger.

storybild

Jordan byder lørdag FN's resolution om et stop for israelske bosættelser velkommen og kalder det for et "historisk" skridt, som kan bane vej for en to statsløsning. (Billede: Scanpix/Manuel Elias)

Jordan byder lørdag FN's resolution om et stop for israelske bosættelser velkommen. Landets informationsminister kalder det for et "historisk" skridt, som kan bane vej for en tostatsløsning.

14 af Sikkerhedsrådets 15 medlemslande stemte fredag for resolutionen fredag. USA afholdt sig fra at stemme. Det skete, til trods for at Israel og den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, forsøgte at få blokeret for teksten.

- Denne historiske beslutning udtrykker det internationale samfunds konsensus i forhold til de israelske bosættelsers manglende legitimitet.

- Den bekræfter på ny den palæstinensiske befolknings historiske krav i Jerusalem og dets historiske landområder, siger informationsminister Mohammad al-Momani.

Der bor i dag over 430.000 israelske bosættere på Vestbredden og yderligere 200.000 israelere i det arabiske Østjerusalem.

FN-resolutionen kræver, at Israel øjeblikkeligt og fuldstændigt stopper alle bosætteraktiviteter i de besatte palæstinensiske områder, deriblandt Østjerusalem.

Al-Momani siger, at resolutionen forstærker Jordans historiske holdning.

Jordan er et af de få arabiske lande, som har diplomatiske forbindelser til Israel. Landet har længe talt for, at der skal oprettes en palæstinensisk stat, der kan eksistere side om side med Israel.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, håber, at resolutionen vil føre til nye og meningsfyldte forhandlinger.

– Resolutionen viser Sikkerhedsrådets nødvendige lederskab og det internationale samfunds kollektive forsøg på at vise, at man stadig kan opfylde visionen om en tostatsløsning, siger talsmanden for Ban Ki-moon.

- Generalsekretæren benytter denne anledning til at opfordre israelske og palæstinensiske ledere til at arbejde sammen med det internationale samfund om at skabe et miljø, hvor der grundlag for nye og meningsfyldte forhandlinger, siger talsmand Stephane Dujarric.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Liverpool-fans kan ånde lettet op:...
bt.dk
Fire bandefolk dømt - afpressede...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
Mads Mikkelsen savner Danmark: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx