Af - 12/03-14 11:27

Tjente 80.000 kroner på Instagram – på en dagTjente 80.000 kroner på Instagram – på en dag

Har du også en Instagram-profil? En mand i pengenød brugte sin til at tjene penge på en effektiv måde.

storybild

(Billede: Polfoto/Karly Domb Sadof)

483 kroner. Det var beløbet på Daniel Arnolds bankkonto en tilfældig torsdag. Så fik han en smart idé: Hvorfor ikke sælge nogle billeder på Instagram?

Daniel Arnold er en fotograf bosat i New York, USA. Han havde i forvejen fastslået sit navn på mediet: For to år siden blev han af bloggen Gawker omtalt som 'Bedste fotograf på Instagram', efter han blev suspenderet fra sin brugerkonto for at have uploadet et billede af topløse solbadere på stranden.

Siden har han oprettet en ny profil. Og med 40.000 følgere og mere end 1.300 billeder er han temmelig populær.

- Indtil i går tjente jeg ikke rigtig nogle penge ved at lave noget. Har ledt efter fotoarbejde, men i dets fravær har jeg brugt de fleste dage på at gå rundt i byen og fotograferet (iPhone og 35 mm) i op til 8 timer per dag, fortalte han til Forbes.

Men at gå gennem gaderne med en iPhone betaler ikke regningerne. På sin 34 års fødselsdag havde han ingen idé om, hvordan han skulle betale huslejen den kommende måned. Så ved midnat skrev han en besked på Instagram:

- Hej, jeg er lige fyldt 34 i dette sekund. I bare en dag sælger jeg 10x15 print af, hvad end du vil have fra mit Instagram-arkiv for 800 kroner pr. stk. Jeg lover, at jeg aldrig sælger noget så billigt igen. Hvis du er interesseret, så send mig et screenshot af de(t) billede(r) du vælger til arnoldaniel@gmail.com (et d) og så sender jeg en paypal-anmodning efterfulgt af et signeret print. Let. Tillykke med min fødselsdag. Jeg elsker jeg.

Tilbagemeldingerne var overvældende. Ordrene strømmede ind. På blot en dag modtog han efterspørgsler på en værdi af knap 80.000 kroner.

Oprindeligt skulle tilbuddet kun have varet i 24 timer, men Arnold nåede ikke igennem alle bestillingerne. Derfor fortsatte han salget.

- Jeg har trods alt spist toast ved tre måltider om dagen i hele februar, påpeger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx