Af - 06/04-17 10:13

Australiens regering advarer: Terrorister vil angribe europæisk by den 25. aprilAustraliens regering advarer: Terrorister vil angribe europæisk by den 25. april

Formodede terrorister har planlagt et angreb mod en mindehøjtidelighed i Tyrkiet, siger australsk minister.

storybild

(Billede: Scanpix)

Ifølge den australske udenrigsminister, Julie Bishop, har Australien fået oplysninger om, at terrorister har planlagt et angreb mod en mindehøjtidelighed i Tyrkiet senere på måneden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mindehøjtideligheden er i Gallipoli i Tyrkiet. Her blev australske og newzealandske tropper udkommanderet og gik i land under Første Verdenskrig i april 1915.

»Den australske regering har fået informationer om, at terrorister muligvis vil angribe Anzac Day på Gallipoli Øen,« skriver Julia Bishop.

Kompagniet, der gik i land i Tyrkiet, blev døbt Anzac (Australian and New Zealand Army Corps). Det skete 25. april, som i dag kaldes Anzac Day og er en officiel helligdag i Australien.

Flere hundrede australiere rejser hvert år til Gallipoli i Tyrkiet for at markere dagen.

De australske myndigheder har opdateret deres rejsevejledning til Tyrkiet. De skriver, at man som besøgende i landet skal udvise stor forsigtighed og genoverveje, om man behøver at besøge storbyerne Istanbul og Ankara.

»Vi kan af gode grunde ikke gå i detaljer om truslen, og hvor vores informationer stammer fra,« siger chefen for det australske politi, Mike Phelan, til avisen Sydney Morning Herald.

»Som vi gør med sikkerhedssituationer hjemme, sådan behandler vi også trusler mod australske statsborgere i udlandet. Vi er meget påpasselige med at udsende advarsler, men vi er meget opmærksomme, når det kommer til australske liv,« siger han.

LÆS OGSÅ: Terrordømt kæmper for at blive i det foragtede Danmark

LÆS OGSÅ: To mænd sigtet for at forsøge at gå i krig for IS i Syrien

LÆS OGSÅ: X Factor-finalist i brøler: Sendte meget uheldig besked efter terror i London

LÆS OGSÅ: Fem dræbt og mindst 40 såret efter angreb i London

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Piotr om fremtiden: 'Måske skulle...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Her er vinderen af børnenes MGP
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx