Af - 21/04-14 17:16; Opdateret: 22/04-14 11:52

Foto: Maskerede mænd i Ukraine er russiske soldaterFoto: Maskerede mænd i Ukraine er russiske soldater

I to uger har Putins regering benægtet, at de bevæbnede, professionelle og maskerede mænd, som stormer statslige bygninger i den østlige del af Ukraine, kommer fra Rusland. Men det passer ikke, dokumenterer hemmelige fotos.

Bildstrecke im Grossformat »

Nu viser fotografier, offentliggjort af USA's præsident Obama, at flere af de maskerede oprørere i Øst Ukraine er russiske professionelle soldater.

Det er de samme mænd, og de er iøvrigt udstyret på nøjagtigt samme måde som de russiske agenter og soldater var på Krim i sidste måned, skriver New York Times.

Russisk fly provokerer amerikansk krigsskib
Russisk fly provokerer amerikansk krigsskib

Ifølge avisen er nogle af de samme mænd, som lige nu ses i Øst Ukraine, også blevet fotograferet, som deltagere i russiske tropper blandt andet i Tjetjenien og Georgien, som Putin har underlagt sin egen magt.

Og i følge Ukraines sikkerhedsstyrker hedder een af mændene Igor Ivanovich Strelkov, en russisk militær undercover soldat midt i 50erne. Han er set sidst på Krim i februar og marts og nu i den ukrainske by Slovyansk.

Putin: Anders Fogh lækkede hemmelig samtale
Putin: Anders Fogh lækkede hemmelig samtale

Afsløringerne kommer efter, at Ruslands præsident Putin i Påsken indrømmede, at hans regering havde haft soldater og efterretningsfolk på Kreml, selv om han også tidligere har benægtet dette.

At der lige nu er russiske soldater i Øst Ukraine, benægter Putin fortsat:

- Det er det rene nonsens at hævde at der er russiske enheder, specialtjenester eller instruktører i Østukraine, sagde Putin efter et topmøde mellem USA, EU og Rusland sidste torsdag i Geneva. Efter mødet lovede Putin at ingen russere vil være indblandet i urolighederne i Øst Ukraine. Et løfte som USA sagde, at Putin ville blive holdt fast på. I modsat fald vil USA iværksætte nye sanktioner mod rusland.

Fogh skyder med skarpt mod Rusland efter ukrainsk uro
Fogh skyder med skarpt mod Rusland efter ukrainsk uro

Men hverken USA eller Nato mener, at det er 'nonsens', når den ukrainske regering i disse dage hævder, at en stor del af oprørerne Øst Ukraine er russiske agenter og soldater:

- Det er svært at forestille sig, at bevæbnede mænd i masker pludselig skulle springe op af befolkningen og systematisk begynde at besætte regeringsbygninger. Det er svært at forestille sig, fordi det simpelthen heller ikke er sandt. Det der foregår er en fra Rusland velplanlagt og organiseret militær operaton, skriver general Philip M. Breedlove, Nato.

Ukraine tilbyder frit lejde til bevæbnede separatister
Ukraine tilbyder frit lejde til bevæbnede separatister

Og i følge den amerikanske sikkerhedsofficer, John R. Schindler, har netop maskerede falske soldater været en særlig russisk militær strategi siden 1994, hvor Rusland sendte bevæbnede tropper i biler ind Tjetjenien fulde af russiske soldater, som var klædt ud som pro-Moskva tjetjenere, skriver New York Times.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx