26/11-15 12:48

Cameron opfordrer briter til at gå med i Syrien-aktion mod ISCameron opfordrer briter til at gå med i Syrien-aktion mod IS

Den britiske leder vil forsøge at finde opbakning i parlamentet til en indsats mod Islamisk Stat i Syrien.

storybild

(Billede: Dominic Lipinski)

Storbritannien bør tilslutte sig angreb mod Islamisk Stat i Syrien og skal ikke skubbe opgaven videre til sine allierede. Sådan lyder opfordringen fra den britiske premierminister, David Cameron, i en skriftlig udtalelse til parlamentsmedlemmerne.

- Jeg mener, at vi nu skal tage beslutningen om at udvide britiske luftangreb mod Isil til Syrien, siger han og bruger en anden betegnelse for den ekstremistiske bevægelse.

Den britiske leder tilbød tidligere på ugen Frankrig at benytte briternes baser på Cypern, hvorfra der udgår angreb mod Islamisk Stat, som har vundet frem i Irak og Syrien.

Storbritannien er ikke officielt involveret i indsatsen mod IS i Syrien, efter at det britiske underhus stemte imod involvering i 2013, hvor planen var at bombe præsident Bashar al-Assad.

Men Cameron vil nu på ny forsøge at finde opbakning hjemme og fremlægger derfor sine argumenter for parlamentet.

Partiet Labour overvejer at lade dets parlamentsmedlemmer stemme, som de selv ønsker, så de altså ikke behøver følge partilinjen.

- I dette spørgsmål, hvor det handler om samvittighed, er det bedre at lade parlamentsmedlemmerne gøre deres egen holdning op, siger finansordfører John McDonnell.

/ritzau/Reuters

LÆS OGSÅ: Merkel ruster op i kampen mod Islamisk Stat

LÆS OGSÅ: IS tager skylden for bombeangreb mod bus i Tunesien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx