Af - 06/01-15 08:30; Opdateret: 06/01-15 10:07

Forældre trodser lægers råd om abort: Fejrer nu søns første fødselsdagForældre trodser lægers råd om abort: Fejrer nu søns første fødselsdag

Den for tidligt fødte Jett vejede blot 635 gram, og lægerne anbefalede abort. Men forældrene troede på sagen, og det bar frugt.

Bildstrecke im Grossformat »

Et britisk forældrepar mener, at de blev presset af lægerne til at få abort - men de trodsede hospitalets råd for deres for tidligt fødte søn - nu fejrer de sønnens 1-års fødselsdag.

Det skriver The Mirror.

Da vandet gik efter blot 20 ugers graviditet lød der kun et råd fra læger og sygeplejersker på East Surrey Hospital i England: 'Få en abort.' Det beretter forældreparret Mhairi og Paul, der fortæller, at de blot fik fem minutter til at beslutte sig, og så stod sygehuspersonalet ellers klar med en båre, der skulle køre moren til operationsgangen.

Det nægtede den 34-årige mor dog pure. Hun var overbevist om, at sønnen var sund nok til at overleve. Og det skulle vise sig at være rigtigt.

- De så ham slet ikke ikke som et barn, de kaldte ham blot for et ulevedygtigt foster. Det var så koldt, og jeg var helt ødelagt, siger Mhairi om episoden.

Lårkort mirakel: Zoes røde kjole reddede hendes liv
Lårkort mirakel: Zoes røde kjole reddede hendes liv

Den stadig gravide mor holdt stand på stuen, og i løbet af de næste dage fik hun flere stikpiller fra sygeplejerskerne om, at hun burde tage aborten. Men Mhairi var stålsat i sin overbevisning om, at sønnen ville overleve. Og fem uger senere fødte hun.

- Jeg havde netop fået en 20-ugers-scanning, og der så alting perfekt ud. Da vi først fandt ud af, at det var en dreng, var det meget svært at acceptere at afbryde graviditeten, siger Mhairi til The Mirror.

Den kommende havde fået en flænge i membranen, der holder på fostervandet indtil graviditeten når sin niende måned. Senere blev hun diagnosticeret med 'placenta praevia,' en tilstand, hvor moderkagen lægger sig under babyen, og kan forårsage blødninger og infektioner.

Lægerne sagde, at hun ville føde indenfor 48 timer, og at barnet efterfølgende ville dø.

- Jeg er klar over, at lægerne skal informere en om et worst-case-scenarie og være ærlige, men der er ikke to mennesker på denne jord, der er nøjagtigt ens - og lægerne ville ikke engang give Jett en chance, siger hun.

Spædbarn født på det helt rigtige tidspunkt.
Spædbarn født på det helt rigtige tidspunkt.

Efter flere dage havde Mhairi stadig ikke født som lægerne spåede, og forældrene fik lov at tage hjem til Crawley, hvor de kommer fra. 12 dage senere fik moren blødninger, og forældrene hastede 128 km til det nærmeste hospital med speciale i for tidligt fødte børn.

Her fik de igen at vide, at barnet formentlig ikke ville overleve fødslen, da hans lunger ikke var fuldt udviklet endnu. Desuden ville de risikere, at sønnen blev hjerneskadet.

Alligevel trodsede mor og barn lægernes dystre spådomme, og lille Jett kom sparkende og skrigende til verden d. 6. december, 2013. Han nåede endda at give et lille kvæk fra sig, inden han blev hastet til kuvøsen.

I begyndelsen led mirakelbarnet, der kun vejede 635, af en lungesygdom og gulsot, men kan kom sig hurtigt, da lungerne og organerne udviklede sig til fulde.

Den 5. marts fik han lov til at komme hjem med sine forældre, næsten tre uger før den terminsdato, han egentlig skulle være født på. Fødslen var oprindelig sat til d. 24. marts.

I maj havde lille Jett ikke længere brug for ilt, og de eneste skavanker, han har efter sin meget tidlige fødsel, er to små huller i hjertet, som lægerne dog vurderer, at han ikke vil mærke noget til i sit liv.

- Vi har fået sådan en lykkelig slutning på historien. Men jeg er bange for, at andre mødre kan have fået en abort, hvor de i virkeligheden kunne have fået sunde børn, siger den 34-årige Mhairi.

Mirakel? Babyer født i deres mormors livmoder
Mirakel? Babyer født i deres mormors livmoder

Mirakel: Baby overlever voldsomt hjerteindgreb tre timer efter fødsel
Mirakel: Baby overlever voldsomt hjerteindgreb tre timer efter fødsel

Moren til mirakelbarnet siger, at hun blev nødt til at finde alle sine egne informationer på internettet, fremfor at forlade sig på råd fra det medicinske fagpersonale. Nu håber hun, at andre mødre vil gøre som hende og undersøge alternativerne til lægernes råd.

Fra hospitalets ledelse mener man ikke, at man har givet forkerte råd de til forældrene.

- Det er vores opfattelse, at Mhairi har fået klinisk pleje af en høj kvalitet, og blev udstyret med information om de bedste muligheder, hun havde til rådighed i sin situation, siger Michael Wilson, der er direktør for hospitalsplejen i Surrey og Sussex.

Sue har været gravid i mere end 12 år: Nu er barn nummer 18 på vej
Sue har været gravid i mere end 12 år: Nu er barn nummer 18 på vej

Efter hospitalsbossen opfattelse har det lægefaglige personale givet sig fuldt ud for at guide både barn og mor igennem den risikofyldte graviditet. Ifølge direktøren er han først for nylig blevet opmærksom på, at forældrene har været utilfredse med forløbet.

- Vi arbejder nu sammen med hende og hendes familie for at få kortlagt forløbet, siger Michael Wilson til The Mirror.

Direktøren deler dog lykken over mirakelbarnet, der klarede skærene mod alle odds.

- Vi er glade for, at nu her et år efter, så er både mor og barn sunde og i god behold.

TV: Baby møder tvillinger første gang og er noget forvirret
TV: Baby møder tvillinger første gang og er noget forvirret

TV: Og vupti så kom baby
TV: Og vupti så kom baby

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx