Af Jens Holmberg - 11/07-17 22:32

Ny banan kan redde hundredtusindvis af børns livNy banan kan redde hundredtusindvis af børns liv

Australske forskere har formået at skabe en banan, der er så rig på provitamin-A, at den måske kan redde liv for tusinder af børn i verden, der hvert år dør af vitaminmangel.

storybild

Forskere har lavet en ny version af den gule frugt, der angiveligt kan redde hundredtusindvis af liv. Det skriver Independent.

Bananen er blevet udviklet ved at tage gener fra en bestemt banan fundet i Ny Guinea, som besidder et højt niveau af provitamin-A. Forskerne kombinerede denne banan med den mere traditionelle Cavendish-banan, som man normalt køber i supermarkedet hele året rundt.

Vitamin A har en række gode funktioner, der hjælper med vækst, udvikling, immunforsvaret og forbedring af synet.

Disse revolutionerende frugter har været under udvikling de sidste 10 år på Queensland University of Technology i Australien, og forskningen er finansieret af Bill og Melinda Gates Foundation, der donerede omkring 50 millioner kroner til projektet.

De seneste forskningsresultater viser, at en del af bananerne havde fordoblet det specifikke niveau af provitamin, som de søgte efter.

»Bananerne anses for at være en vigtig milepæl i vores forsøg på at levere en mere ernæringsmæssig kost til nogle af de fattigste samfund i Afrika,« siger ledende forsker og professor James Dale ifølge Independent.

Mangel på A-vitamin er ifølge rapporter med til at dræbe op mod 750.000 børn om året. Den gule frugt kan i disse regioner hjælpe lokalbefolkningen med at opfylde deres kostbehov.

Mellem 2006 og 2011 steg vitamin A-manglen hos ugandiske børn fra 20 procent til 38 procent, hvilket betyder, at denne type forskning kunne være afgørende for regionen.

Forskere håber nu at få ugandiske landmænd til at dyrke den livreddende frugt inden 2021.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Brændt straffespark og drama:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx