Af - 03/01-17 20:20

Skæg og falske briller: Asylsøger havde 12 forskellige identiter og fik udbetalt store beløbSkæg og falske briller: Asylsøger havde 12 forskellige identiter og fik udbetalt store beløb

Op mod 300 asylsøgere i Tyskland mistænkes for at have snydt sig til millioner af kroner. Det kan blive et tema i den tyske valgkamp og rejser samtidig alvorlige spørgsmål om sikkerheden i Tyskland, siger ekspert.

storybild

300 asylsøgere er under mistanke for at have bedraget sig til op mod 37 millioner kroner i den tyske delstat Niedersachsen. (Billede: Scanpix/arkiv)

300 asylsøgere i den tyske delstat Niedersachensen er under mistanke for at have snydt sig til op 37 millioner kroner i sociale ydelser. Snyderiet skal ifølge en politirapport, som blandt andet omtales i avisen Frankfurter Allgemeine, være sket ved, at asylsøgerne ganske enkelt har optrådt under falske identiter ved at lade skægget gro eller tage briller på, oplyse falsk navn og falsk fødselsdato.

Ifølge politirapporten stammer hovedparten af de mistænke fra Sudan.

Dronningen: Tag imod flygtninge og hjælp dem til rette
Dronningen: Tag imod flygtninge og hjælp dem til rette

En af de mistænkte har brugt mindst 12 forskellige identiteter og scorede på et år mindst 45.000 euro svatrende til 334.500 krone.

- Asylansøgerne er troppet op hos den lokale flygtningemyndighed og har ladet sig registrere flere gange. Nogle har taget briller på anden gang de kom, andre har groet skæg, og på den måde har de kunnet tilsnige sig store beløb i sociale ydelser, siger DR's Tyskland-korrespondent Mikael Reiter til Dr.dk.

Når den simple form for bedrageri har kunnet lade sig gøre, skyldes det, at de tyske myndigheder ikke i alle tilfælde har kunnet overskue at tage fingeraftryk af alle de omkring en million flygninge og migranter, som Tyskland lukkede ind i landet i 2015.

55.000 afviste asylansøgere forlader Tyskland
55.000 afviste asylansøgere forlader Tyskland

I stedet tog man i Niedersachen blot et billede og noterede det navn og andre personlige oplysninger, som flygtningen/migranten selv oplyste.

Sagen kan meget vel vise sig at vokse i omfang, da Niedersachsen blot er en blandt 16 delstater i Tyskland. Samtidig forudser Mikael Reiter, at sagen kan få indflydelse på det kommende parlamentsvalg i Tyskland, hvor Merkel i forvejen er under pres:

- Det åbner ikke bare for mulig svindel i en langt større størrelsesorden, end man ser her, men også for at terrorister er kommet ubemærket ind i landet, og det forhold, tror jeg, vil blive taget op i debatten frem mod parlamentsvalget i Tyskland i år – ikke mindst af det indvandringskritiske parti AfD.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DRs 'chefredaktion' er vokset fra 15...
bt.dk
Se det søde billede: Tidligere...
bt.dk
Dansk rejsebureau konkurs: Nu er der...
bt.dk
Torben Steno begræder stort tab fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx