Af - 29/06-15 07:23

Kirsten bor i Athen: Folk er deprimerede over krisenKirsten bor i Athen: Folk er deprimerede over krisen

Danske Kirsten Brinckmann Sørensen fortæller, hvordan den græske befolkning er påvirkede af den økonomiske krise.

storybild

(Billede: Polfoto)

Grækenland er et land, der er på randen af at gå statsbankerot.

Metroxpress har talt med Kirsten Brinckmann Sørensen, der har boet i Athen i over 20 år med sin familie, omkring stemningen blandt befolkningen.

- Usikkerheden har stået på længe, og grækerne er nærmest deprimerede. Det er en mærkelig fornemmelse, for vi ved ikke, hvad der kommer til at ske, men der er en smule håb om, at det lykkes i sidste øjeblik. Folk er trætte af at vente på en afgørelse, man føler sig næsten følelsesløs, erkender den 50-årige kvinde, der er gift med en græsk mand.

Grækerne har stærke følelser omkring krisen, og diskussionerne kan hurtigt blive ophedet, da befolkningen ifølge hende er splittet.

Grækenland tættere på euro-exit - men døren stadig åben
Grækenland tættere på euro-exit - men døren stadig åben

Grækenlands hæveautomater gløder under krise
Grækenlands hæveautomater gløder under krise

- Mange grækere mener, det er pinligt, hvordan regeringen repræsenterer landet, og at den ikke lever op til sine forpligtelser. Det er også min holdning. Regeringen siger nej til alt, de vil bare have, at gælden eftergives, og de vil ikke indføre reformer, fordi de mener, at reformerne er uretfærdige. Men der er mange grækere, der synes, det er urealistisk, siger hun og fortsætter:

- Andre lever i en boble, og de håber, at det bliver bedre af at træde ud af EU og eurosamarbejdet, for det kan alligevel ikke blive værre end nu, men jeg tror, at de tager fejl.

De græske banker har lukket fra mandag, og det har også fået Kirstens Brinckmann Sørensens familie til at skrue ned på udgifterne.

Eurogruppen afviser at forlænge græsk støtteordning
Eurogruppen afviser at forlænge græsk støtteordning

Ingen forlængelse af græsk redningsplan uden ny aftale
Ingen forlængelse af græsk redningsplan uden ny aftale

- Jeg har flere kontanter på mig end normalt. Jeg var også nede for at se, om jeg kunne hæve penge, men der var ikke flere. Jeg har ikke set folk hamstre, men har hørt folk tale om det. Jeg kan godt forestille mig, at det sker snart. De taler allerede nu om, hvad der kan blive mangelvarer.

Selv er Kirsten Brinckmann Sørensen mest bekymret for, om hele landets infrastruktur bryder sammen.

- Kan det hele hænge sammen. Vil der være el, vand osv.

Hun indrømmer også, at familien har overvejet at flytte til Danmark, men at det ikke er så nemt, som det lyder. De har eksempelvis betalt mange penge til en pension, som de vil miste, hvis de flytter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx