Af Ritzau - 12/05-16 21:15

Ban Ki-moon maner til ro i Brasilien efter ballade om præsidentBan Ki-moon maner til ro i Brasilien efter ballade om præsident

Brasiliens myndigheder må følge loven og forfatningen, siger Ban Ki-moon efter suspendering af præsidenten.

storybild

Brasiliens suspenderede præsident, Dilma Rousseff, hilser på en tilhænger uden for præsidentpaladset torsdag, efter afstemningen havde fundet sted i parlamentet. (Billede: Reuters/Paulo Whitaker)

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, maner til ro og opfordrer til dialog i Brasilien, hvor Dilma Rousseff torsdag blev suspenderet fra præsidentposten.

Ban "stoler på, at landets myndigheder vil ære Brasiliens demokratiske processer og rette sig efter loven og forfatningen". Generalsekretæren følger udviklingen i landet tæt, siger hans talsmand i en udtalelse.

Med et solidt flertal stemte overhuset i Brasiliens parlament, Senatet, torsdag for at suspendere Rousseff fra landets øverste embede og lade en rigsret tage stilling til anklager om, at hun har lukket huller i budgetterne med lånte penge fra de statslige banker.

Efter afstemningen rettede Rousseff en skarp kritik mod beslutningen, som hun betegner som "et kup", og lovede, at hun vil blive ved med at kæmpe imod denne "historiske uretfærdighed".

- Jeg har sikkert begået fejl, men jeg har ikke begået nogen forbrydelse, sagde Rousseff i en tv-transmitteret tale efter et dramatisk døgn i brasiliansk politik.

Hun opfordrede samtidig sine tilhængere til at vise deres modstand mod beslutningen, men understregede, at det skal ske på fredelig vis.

Onsdag aften var der sammenstød mellem politi og Rousseff-tilhængere i hovedstaden Brasilia, men landet var roligt torsdag.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx