Af - 06/01-14 18:38

Jihad Jane får 10 år for drabsplaner mod tegnerJihad Jane får 10 år for drabsplaner mod tegner

Den 50-årige kvinde fik mildnet straf efter at have hjulpet myndighederne i terrorsager.

storybild

En amerikansk kvinde, der er kendt som Jihad Jane, er blevet idømt 10 års fængsel for en mislykket al-Qaeda-plan om at dræbe den svenske Muhammed-tegner Lars Vilks. (Billede: Polfoto)

En amerikansk kvinde, der er kendt som Jihad Jane, er blevet idømt 10 års fængsel for en mislykket al-Qaeda-plan om at dræbe den svenske Muhammed-tegner Lars Vilks.

Den 50-årige kvinde, hvis rigtige navn er Colleen LaRose, kunne være blevet idømt livsvarigt fængsel, men hun har ifølge anklagemyndigheden hjulpet myndighederne betydeligt i terrorsager, siden hun blev anholdt i 2009.

Ville dræbe tegner: Jihad-Jane står til årtier i fængsel
Ville dræbe tegner: Jihad-Jane står til årtier i fængsel

Den svenske Muhammed-tegner gjorde sig upopulær blandt mange muslimer, da han i 2007 tegnede profeten Muhammed som hoved på en hund.

LaRose har siddet fængslet siden 2010 - sigtet for at have planlagt drabet på Lars Vilks og for at rekruttere mænd til at udføre "voldelig jihad" i Sydasien og i Europa.

Hun rejste i 2009 til Europa for at deltage i en plan om at skyde Vilks i brystet seks gange. Men LaRose mistede tålmodigheden med den mand, som fik hende til Europa, og opgav at udføre planen efter seks uger. Hun vente tilbage til Philadelphia, hvor hun blev anholdt.

Han giver tegninger af muhammed nyt liv i film
Han giver tegninger af muhammed nyt liv i film

- Jeg er i trance og kunne ikke se noget fra nogen anden side, sagde hun under retssagen.

Den 50-årige, som konverterede til islam online, erklærede sig skyldig i at have taget imod ordrer i 2009 fra påståede al-Qaeda-grupper. I en kommentar til dommen i USA siger Vilks ifølge TT:

- Det er en ganske hård straf. LaRose får modregnet de fire år, hvor hun har siddet varetægtsfængslet, i sin dom.

Coca-Cola godtager alle navne - ikke Muhammed
Coca-Cola godtager alle navne - ikke Muhammed

Sagen har vakt særlig opsigt, da den terrorsigtede er en hvid kvinde fra Texas. Anklageren i sagen, Jennifer Williams, havde krævet "årtiers fængsel" til Colleen LaRose. En medsammensvoren, den blot 20-årige Mohamed Hassan Khalid, som er den yngste sigtet for terror nogensinde i USA, skal for retten tirsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Hans Pilgaards store drøm går i...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx