28/08-15 08:37; Opdateret: 28/08-15 10:20

Værre end frygtet: Over 70 er fundet døde i lastvognVærre end frygtet: Over 70 er fundet døde i lastvogn

Ifølge avisen Kronen Zeitung drejer det sig om 71 flygtninge, der formentlig er døde af iltmangel.

Bildstrecke im Grossformat »
Ifølge avisen Kronen Zeitung drejer det sig om 71 flygtninge, der formentlig er døde af iltmangel i denne lastbil. Det drejer sig om kvinder og mænd, og der er formentlig ingen børn blandt de omkomne, skriver avisen. De østrigske myndigheder oplyste torsdag, at det drejede sig om mellem 20 og 50 døde. Men det var før, politiet og retsmedicinere havde inspiceret lastbilen. Nu er tallet landet på 71 mennesker, der er omkommet af iltmangel. Kølelastbilen har tidligere tilhørt en slovakisk fødevarevirksomhed. Den kørte på ungarske nummerplader, og myndighederne i Østrig siger, at menneskesmuglere står bag. Formentlig havde de mange mennesker i lastbilen været døde i halvanden døgn, da bilen blev fundet. Alt tyder på, at de døde af iltmangel. De to betjente, der fandt lastbilen, kunne konstatere, at de døde så tilredte ud og formentlig havde kæmpet. De kunne desuden se, at førerhuset var tomt, og at døren var ulåst. Lastbilen blev torsdag kørt til en veterinærstation nær grænsen til Ungarn, og her blev den tømt og undersøgt i løbet af natten af politi og retsmedicinere. Betjente fra stedet har kunne konstatere, at de døde så tilredte ud og formentlig havde kæmpet. - De har vel forsøgt på en eller anden måde at komme ud, forklarer en. De østrigske myndigheder kunne fredag oplyse, at der befandt sig over 70 døde flygtninge i en kølelastbil, som dagen forinden blev fundet på motorvejen ikke langt fra grænsen til Ungarn. Avisen Kronen Zeitung erfarer, at det nøjagtige antal er 71.

Det er endnu værre end frygtet. De østrigske myndigheder kunne fredag oplyse, at der befandt sig over 70 døde flygtninge i en kølelastbil, som dagen forinden blev fundet på motorvejen ikke langt fra grænsen til Ungarn.

Avisen Kronen Zeitung erfarer, at det nøjagtige antal er 71.

Det drejer sig om kvinder og mænd, og der er formentlig ingen børn blandt de omkomne, skriver avisen.

De østrigske myndigheder oplyste torsdag, at det drejede sig om mellem 20 og 50 døde. Men det var før, politiet og retsmedicinere havde inspiceret lastbilen.

Politi: Flygtninge var formentlig døde før de nåede Østrig
Politi: Flygtninge var formentlig døde før de nåede Østrig

Kølelastbilen har tidligere tilhørt en slovakisk fødevarevirksomhed. Den kørte på ungarske nummerplader, og myndighederne i Østrig siger, at menneskesmuglere står bag.

Formentlig havde de mange mennesker i lastbilen været døde i halvanden døgn. Alt tyder på, at de døde af iltmangel.

Avisen Kurier har talt med de to politibetjente, som torsdag fandt lastbilen og var de første til at kigge ind køretøjets lastrum.

Det første, de konstaterede, var, at førerhuset var tomt, og at døren var ulåst. Den ene af betjentene gik bagud for at kigge ind i lastrummet. Efter et kort blik ind sagde han til sin kollega:

AVIS: Op mod 50 flygtninge er døde i østrigsk lastbil
AVIS: Op mod 50 flygtninge er døde i østrigsk lastbil

- Du vil ikke tro på, hvad der er derinde. Det er lutter døde.

De to betjente kunne konstatere, at de døde så tilredte ud og formentlig havde kæmpet.

- De har vel forsøgt på en eller anden måde at komme ud, forklarer den ene.

Lastbilen blev torsdag kørt til en veterinærstation nær grænsen til Ungarn, og her blev den tømt og undersøgt i løbet af natten af politi og retsmedicinere.

Politiet vil klokken 11 holde pressemøde om den makabre sag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx