Af - 12/08-15 13:59; Opdateret: 12/08-15 20:28

Først lakridserne, så Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe og nu... det hudfarvede plasterFørst lakridserne, så Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe og nu... det hudfarvede plaster

I et svensk radioindslag kritiseres det hudfarvede plaster for at have undertoner af racisme. Vi giver dig et overblik over de ting, der inden for det sidste år har været under racisme-bølgen.

Bildstrecke im Grossformat »

Måske ser vi snart plastre i andre hudfarvetyper. Hvem ved?

I Sverige har forbrugerne op til flere valg på de mange hylder hos landets apoteker, her bugner det med plastre. Men hvis man ønsker at skjule sit sår, så er der kun et farvevalg at dække med, og det er beige.

Det er et problem, det mener den svenske blogger Paula Dahlberg der mandag kritiserede plastervalget i et radioindslag i Sveriges Radio.

Hendes udtalelser har skabt en vild debat, og flere medier har kastet sig ind i debatten, blandt andet det svenske medie FriaTider.

- Jeg forsøger ofte at finde et gennemsigtigt plaster for at få et mere diskret plaster, fordi der ikke findes plastrere i min hudfarve, siger Paula Dahlberg til det svenske radioprogram P1 Morgon.

Fifa blander sig i russisk sag om racisme
Fifa blander sig i russisk sag om racisme

Racisme-bølgen er set et par gange før, hvor bestemte slikprodukter og navne er blevet kritiseret som racistiske, og i sidste ende blevet ændret. Hvis du skulle have glemt nogle af de forrige sager, så har vi lavet en lille opsummering her.

Brasiliansk stjerne trækker sig fra VM-lodtrækning
Brasiliansk stjerne trækker sig fra VM-lodtrækning

Lakridsmasker fra Haribos Skipper Mix
Efter meget kritik fra vores svenske naboer besluttede sukkervarefabrikanten Haribo at ændre de omstridte sorte lakrids-masker i Skipper Mix-poserne.

En beslutning som mange danskere var utilfredse med.

Læs artiklen fra metroxpress om lakridsmaskerne her.

Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe
'Negerkonge' og kineserøjne. Pippi Langstrømpe har skabt meget røre hos svenskerne, der mente, at hun var racistisk, når hun kaldte sin far for 'negerkonge' og lavede skæve øjne for at lege kineser. Den svenske tv-station endte med at censurere steder i Pippi Langstrømpe, som de mente kunne sprede racisme blandt de unge.

Læs Metroxpress-artiklen om Pippi Langstrømpe her.

Racistiske fuglenavne
De tre fuglearter tyrkerduen, negerfinken, sigøjnerfuglen og kafferseglaren blev taget af navnelisten på fugle af Sveriges Ornitologiske Forening, da de blev opfattet som krænkende.

Læs artiklen fra metroxpress om de krænkende fuglenavne her.

Tusindvis af kvinder i bikiniprotest: Vi gør som det passer os
Tusindvis af kvinder i bikiniprotest: Vi gør som det passer os

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx