Af Ritzau - 26/10-16 03:27

May advarede mod brexit i samtale med storbank i majMay advarede mod brexit i samtale med storbank i maj

Storbritanniens premierminister frygtede, at investorer ville forlade Storbritannien i tilfælde af EU-exit.

storybild

Theresa May er blevet kritiseret for ikke at gå helhjertet ind i kampagnen for at blive i EU før afstemningen i juni. Nu afslører lydoptagelser, hvordan hun frygtede for brexit en måned før afstemningen. (Billede: Reuters/Yves Herman)

Storbritanniens premierminister, Theresa May, frygtede, at investorer ville forlade landet, hvis brexit blev en realitet.

Det fremgår af lydoptagelser fra en samtale, hun havde med storbanken Goldman Sachs en måned før folkeafstemningen. Det er den britiske avis The Guardian, der er kommet i besiddelse af optagelsen.

Efter May har overtaget roret som britisk premierminister, har hun vedholdende forsøgt at dæmpe frygten for omfattende økonomiske konsekvenser af EU-exittet.

Optagelserne stammer fra et møde med investorer i Goldman Sachs 26. maj. Her udtrykker May sin bekymring.

- De økonomiske argumenter er klare. Det at være medlem af en handelsblok med 500 millioner mennesker er vigtigt for os. Jeg tror, at mange investerer her i Storbritannien, fordi vi er medlem af EU, siger Theresa May blandt andet i optagelserne.

Hun fortsætter:

- Hvis ikke vi var en del af Europa, tror jeg, at mange virksomheder vil spørge sig selv, hvorvidt de hellere burde etablere sig på fastlandet i Europa end her, siger den tidligere indenrigsminister.

Offentliggørelsen af optagelserne kan vise sig at blive belastende for Theresa May.

Hun er tidligere blevet kritiseret for kun halvhjertet at støtte kampagnen for at blive i EU før afstemningen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx