Af - 13/03-16 20:42

Transkønnede Lily: - Ville ønske, jeg vidste det før operationenTranskønnede Lily: - Ville ønske, jeg vidste det før operationen

Transkønnede Lily ville ønske, hun havde været bedre forberedt, inden hun fik foretaget en kønsskifteoperation.

Bildstrecke im Grossformat »

Lily Carollo er født som mand, men hun har altid følt sig som en kvinde.

Derfor fik hun i 2013 foretaget en komplet kønsskifteoperation, og hun regnede med, at det ville gøre en ende på de psykiske problemer, hun har gået med i mange år. Men der var en ting, hun ikke var forberedt på.

Først storebror, nu lillebror: Endnu et Hollywood-ikon springer ud som transkønnet
Først storebror, nu lillebror: Endnu et Hollywood-ikon springer ud som transkønnet

I et indlæg på Vox fortæller amerikaneren under titlen ‘Hvad jeg ville ønske, jeg vidste før min kønsskifteoperation’ om sin overgang fra mand til kvinde, og hvilke reaktioner, hun har fået fra omverdenen. Og det har ikke altid været lige kønt.

‘Det meste, man kan finde om kønsskifteoperationer får en til at tro, at efter man har fået foretaget en, så vil alle ens problemer forsvinde, og ens liv vil øjeblikkeligt blive bedre,’ skriver Lily Carollo og giver en række eksempler på transkønnede kvinder, der i forskellige medier har fortalt, hvordan deres liv er blevet bedre.

Laura er transkønnet: Læger stillede groteske spørgsmål
Laura er transkønnet: Læger stillede groteske spørgsmål

‘Disse historier skjuler sandheden: Mens kønsskifteoperationer kan få folk til at føle sig mere tilpas i deres krop, er de ikke en mirakelkur for alt, hvad der er galt i dit liv. Det ved jeg fra mine egne erfaringer med operationen,’ supplerer hun.

Lily Carollo fortæller, at hun på mange måder slet ikke var forberedt på den verden, der mødte hende som transkønnet kvinde - på trods af, at hun konsulterede med to forskellige psykologer inden operationen. Blandt andet er der folks reaktioner på en transkønnets vagina:

TV: Transkønnet har brugt formue på den perfekte kvindekrop
TV: Transkønnet har brugt formue på den perfekte kvindekrop

‘Jeg har set adskillige øgenavne brugt til at beskrive en vagina efter operationen: ‘Frankenstein-fisse’, ‘maltrakteret pikhul’, ‘et åbent sår’, ‘penis-rester’. Det er også utroligt let at finde artikler, der beskriver operationen som en maltraktering,’ skriver hun og fortsætter:

‘Min vagina er ikke en maltraktion, men jeg må erkende, at jeg ikke er lige så glad for den, som jeg burde, efter at have læst så mange forfærdelige ord omkring den.’

Transkønnet smidt ud af skønhedskonkurrence: Havde det forkerte køn
Transkønnet smidt ud af skønhedskonkurrence: Havde det forkerte køn

Hvis du vil læse mere fra Lily Carollo, kan du besøge hendes blog, A Little Lilypad, hvor hun skriver om dysfori - en lidelse der gør, at man ikke kan holde ud at være i sin egen krop. Du kan også følge hende på Twitter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand anholdt for vanvidskørsel...
bt.dk
Ny aftale rammer danske cirkusser:...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Populær DR-vært stopper på program:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx