Af - 25/05-14 14:12; Opdateret: 25/05-14 14:45

Forskere: Plinglyde stammede IKKE fra  det forsvundne fly MH370Forskere: Plinglyde stammede IKKE fra det forsvundne fly MH370

Lydeksperter anklager nu Australien og eftersøgningen af flyet MH370 for at have været en fiasko

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)


Da Australiens premierminister Tony Abbott 11.april gik i verdens medier og sagde, at man havde opfanget pling- lyde fra det fortsat forsvundne fly Malaysian Airlines MH370's sorte boks og derfor snart ville finde fly og boks, anede man ikke, hvad man snakkede om det.

Så hård lyder kritikken nu fra en gruppe af lyd- og dybhavsforskere, som mener, at lydene umuligt kan have stammet fra et fly, og af eftersøgningen efter flyet derfor grundlæggende blev afsporet, da man ledte på havbunden i Det Indiske Ocean i troen på at plinglyde, som blev opfanget fire gange, ville kunne føre frem til det forulykkede fly.

Jagten på forsvundet passagerfly kan trække ud i årevis
Jagten på forsvundet passagerfly kan trække ud i årevis

- Man undersøgte ikke lydene godt nok, inden man gik ud og erklærede, at de stammede fra en sort boks. Havde man gjort det, ville man have fundet ud af at, lydene er menneskeskabte, at der var for langt mellem lydene samt, at de blev sendt på forkert frekvens, lyder kritikken ifølge den australske avis, The Courier Mail.

- Så snart jeg så den forkerte frekvens og afstand vidste jeg, at de ikke kunne stamme fra et fly. De opfangede pling havde en frekvens på 33,3 kilohertz, men undersøiske signaler fra fly genererer 37,5 kilohertz, og det er en meget stor forskel, forklarer forskerne.

MH370: Nye signaler giver håb om snart at finde flyvrag
MH370: Nye signaler giver håb om snart at finde flyvrag

MH370 forsvandt sporløst på en ellers rutinemæssig tur fra Kuala Lumpur til Beijing. Og der er stadig ikke spottet vragdele fra flyet – til stor frustration for både myndigheder og efterladte til de 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer om bord.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Værdifuld BMW stjålet: Genkender du...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Sådan vinder man VM: 'Lad os gøre som...
bt.dk
Forskere: Tabletter med gavnlige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx