Af - 22/06-15 08:58

Ny undersøgelse: Her er landet hvor det er billigst at drikke sig fuld og rygeNy undersøgelse: Her er landet hvor det er billigst at drikke sig fuld og ryge

Danmark er ikke overraskende blandt Europas dyre lande, fastslår en ny Eurostat-undersøgelse.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto/arkiv)

Et kig i kalenderen afslører, at sommeren har ramt Danmark - mens et kig ud af vinduet giver god grund til at bestille en rejse og nyde sommeren i et andet land.

Hvis billig alkohol og tobak spiller en rolle, kan man med fordel kigge nærmere på Eurostats nye liste, der viser, hvilke lande, der er billigst og dyrest at købe alkoholiske drikke og tobak i.

WTF..? Det er IKKE alkoholen der giver dig tømmermænd
WTF..? Det er IKKE alkoholen der giver dig tømmermænd

Så hvis det er det, der trækker, bør du holde dig langt væk fra Norge - men måske søge mod Makedonien.

Hvor gennemsnittet er indeks 100, så ligger Norge i ufattelige 239, mens Danmark ligger på 121. Det vil sige, at hvis en gennemsnitlig flaske vodka koster 100 kroner, vil den koste 239 kroner i Norge og 121 kroner i Danmark. Makedonien derimod er så billigt, at landet i forhold til gennemsnittet på 100 kun får scoren 38.

Mindst 90 er døde af giftig sprut
Mindst 90 er døde af giftig sprut

Listen viser også, at Danmark får æren af en tvivlsom førsteplads blandt EU-medlemmerne på en række punkter. Danmark er således det dyreste land, hvis der skal købes mad og ikke-alkoholiske drikke, mens vi ligeledes får en førsteplads, når der skal købes fodtøj.

Danmark er desuden førende blandt EU-landene, når det gælder prisen på restauranter og hoteller.

LÆS OGSÅ: Udsolgt musikfestival gør alt spiritus økologisk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx