Af - 08/12-16 18:14

Imamer vil have muslimske forældre til at zappe væk fra Gurli GrisImamer vil have muslimske forældre til at zappe væk fra Gurli Gris

Australske imamer opfordrer muslimske forældre til at bakke op om et musilmsk tegneserie-alternativ til Gurli Gris.

storybild

Tegneserien Gurli Gris bliver vist i over 180 lande. Men i Australien forsøger en af landets ledende imamer at få muslimske forældre til at zappe væk fra det lille svin.

Gurli Gris hitter hjemme i tv-stuerne hos småbørnsfamilier verden over.

Men i Australien møder den populære tegneserie med den engelske titel Peppa Pig modstand fra landets muslimske imamer.

Det skriver News.com.au.

Lederen af Australiens nationale imamråd, Sheik Shady Alsuleiman, opfordrer muslimske forældre til at zappe væk fra Gurli Gris og andre vestlige tegneserier, og i stedet få deres børn til at se religiøse tegneserier fra One4Kids.

Imam i Skandinaviens største moské: Omskæring er som vaccine
Imam i Skandinaviens største moské: Omskæring er som vaccine

One4Kids er en australsk tegneserie-producent, der laver tegneserier, som henvender sig til muslimske børn. Blandt andet ved at lære børnene arabisk og lære dem om muslimsk bøn og profeten Muhammed.

- I disse dage, i denne moderne tidsalder, er vores børn optagede af at se forskellige tegnefilm på tv, og det er vores ansvar ikke at stoppe dem, men give dem et alternativ, siger Sheik Shady Alsuleiman i en video på One4Kids' Facebook-side.

Artiklen fortsætter nedenfor!

I videoen opfordrer imamen forældre til at donere penge til produktionsselskabets alternativ til netop Gurli Gris, som har fået titlen Barakah Hills.

7-Eleven får halal-slik på hylderne
7-Eleven får halal-slik på hylderne

Barakah Hills, der endnu er under produktion, handler Abdullah-familien, som bor i en lille by, hvor majoriteten af indbyggerne er muslimer.

Ligesom med Gurli Gris er målgruppen børn i folkeskolealderen, og ifølge One4Kids skal tegneserien 'vise børn, hvad det vil sige at være praktiserende muslim og en god samfundsborger'.

Børn får 'Only Halal'-skilte på i protest
Børn får 'Only Halal'-skilte på i protest

Instruktør og producer på One4Kids, Subhi Alshaik, udtaler til BBC, at han nyder at se Gurli Gris, men at tegneserien 'tilsyneladende har indhold, som gør børn til møgunger'.

I et andet interview med The Australian udtaler han, at One4Kids' tegneserier leverer et alternativ til noget af det 'bras i fjernsynet', som, han mener, 'virkelig ikke lærer børn de bedste ting, de har brug for at lære'.

Ikea fjerner svinepølse og indfører halal
Ikea fjerner svinepølse og indfører halal

Nationale statistikker viser ifølge BBC, at 2,2 procent af Australiens befolkning bekender sig Islam. Til sammenligning identificerer 61,8 procent af befolkningen sig som kristne.

Gurli Gris-tegneserierne stammer fra England og bliver vist i over 180 lande.

LÆS OGSÅ: Hollænder straffet: Solgte hest som halal

LÆS OGSÅ: McDonald's: Nu slagter vi alle vores kyllinger halal

LÆS OGSÅ: Må man være så dum som politiker?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Juice tilbagekaldes fra Coop-butikker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx