Af - 29/09-15 08:27

Ny undersøgelse: Hver femte kvinde lider af hårtab - blandt andet på grund af disse pillerNy undersøgelse: Hver femte kvinde lider af hårtab - blandt andet på grund af disse piller

En femtedel af kvinderne i Storbritannien taber hår. Ekspert advarer om, at p-piller, voldsomt vægttab, forarbejdede fødevarer og øget stress kan være årsagen.

Bildstrecke im Grossformat »

Hver femte kvinde i Storbritannien mister håret eller oplever, at håret bliver tyndere. Klik dig videre i galleriet for at tjekke, om du har symptomer på hårtab. Kilde: Philip Kingsley der er hår- og hovedbundsekspert.

Har du tjekket hvor mange hår, der lige nu hænger på din jakke?

Måske bør du lige kigge efter, om det er flere, end der plejer at være. En ny undersøgelse viser nemlig, at mere end hver femte kvinde i Storbritannien lider af hårtab eller af, at deres hår bliver tyndere. Det skriver Daliy Mail.

- Resultaterne viser, at hårtab og udtynding i kvinders hår er et reelt problem, siger
Philip Kingsley til Daily Mail. Han er hår- og hovedbundsekspert og forklarer, at man hører mere til mænd, der taber håret, fordi det er tydeligere at få øje på.

Det noget overraskende resultat, forklarer Philip Kingsley med, at mange kvinder går med problemet selv. Derfor er procentdelen af kvinder, der pludselig bliver mere tyndhåret, større end antaget.

Philip Kingsley har også svaret på, hvad hårtabet kan skyldes:

Selvfølgelig påvirkes hårtabet og hårvolumen af hormonændringer i din krop. Men vildt vægttab, forarbejdede fødevarer, øget dag-til-dag stress og visse p-piller er også faktorer, der spiller en rolle.
Det siger han til Daily Mail.

Ifølge Daily Mail har der de seneste år været flere eksperter, som har ytret, at p-piller er skyld i hårtab.

Og kvindernes hårtab fører ikke kun til en mere tydelig hovedbund men også til, at kvinderne bliver mere asociale:

Omkring halvdelen af de kvinder, der medvirkede i undersøgelsen, svarede, at deres hårtab gjorde, at de undgik at få taget billeder og forsøgte ikke at deltage i sociale arrangementer. 40 procent undgik at møde nye mennesker.

Glem mandeknolden - nu hitter denne frisure på Instagram
Glem mandeknolden - nu hitter denne frisure på Instagram

En tredjedel af de kvinder, der medvirkede i undersøgelsen, og som led af hårtab, svarede, at de ikke har gjort noget for at løse problemet, hvilket Philip Kingsley siger, man kan tolke som, at de føler sig for flove til at søge hjælp.

Men der er alligevel en del, der søger hjælp. Det kan Philip Kingsley skrive under på:

80 procent af kunderne på hans egne klinikker i London og New York kommer nemlig på grund af hårtab eller problemer med hårvolumen. Et problem, som klinikkerne har noteret, er steget betydeligt de seneste år.

LÆS OGSÅ: Sjovt! Derfor giver folk deres katte 'paryk' på

LÆS OGSÅ: Få en blodprøve og slip for dårlige hårdage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx