Af Ritzau - 17/08-16 14:54; Opdateret: 17/08-16 21:50

Tysk terroranholdelse var falsk alarmTysk terroranholdelse var falsk alarm

27-årig mand blev anholdt for at planlægge et angreb mod byfest i Tyskland. Men "sprængstoffer" var kanonslag.

storybild

Sikkerheden er skærpet efter en række angreb i Tyskland, også forud for den traditionsrige Oktoberfest i München. (Arkivfoto) (Billede: Reuters/Michaela Rehle)

En anholdelse i Tyskland tidligere onsdag, hvor politiet mistænkte en 27-årig mand for at planlægge et angreb mod en byfest i delstaten Brandenburg, var tilsyneladende falsk alarm.

Efter at have ransaget mandens lejlighed fandt politiet ikke tegn på, at manden havde planlagt noget angreb.

Men politichefen i Brandenburg, Hans-Jürgen Mörke, siger til den tyske radiostation RBB, at manden endnu ikke er renset for mistanke.

Tidligere på dagen sagde en polititalsmand til det tyske magasin Focus, at der var fundet sprængstoffer i mandens lejlighed.

Men ved ransagningen fandt man ikke andet end to kanonslag og materialer, der viser et "muligt tilhørsforhold" til Islamisk Stat.

Mörke tilføjer, at der ikke er konstateret en konkret forbindelse til Islamisk Stat, men at meget materiale i den mistænktes lejlighed "glorificerer" gruppen, skriver Reuters.

Den mistænkte beskrives som "psykisk ustabil".

Premierministeren i Brandenburg sagde tidligere på dagen, at der var mistanke om, at manden planlagde et islamistisk motiveret angreb i byen Eisenhüttenstadt i slutningen af august.

Focus rapporterede tidligere, at den 27-årige er tilhænger af salafismen, der er en fundamentalistisk retning inden for islam.

Tyskland er særligt opmærksom på mulige terrorsager efter en stribe angreb i de seneste uger.

I slutningen af juli tog den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat skylden for to angreb i Tyskland. Det ene på et tog nær Würzburg og det andet ved en musikfestival i Ansbach.

Dernæst blev ni personer dræbt af en 18-årig, mentalt forstyrret tysk-iraner i München i juli.

I München er sikkerheden skærpet forud for årets store ølfestival, Oktoberfest. Den holdes fra 17. september til 3. oktober.

De seks millioner mennesker, der ventes at komme til München i de dage, må ikke tage rygsække med ind i ølteltene. De skal desuden igennem sikkerhedstjek, skriver Reuters.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Derfor kan Trumps handelskrig blive...
bt.dk
LIGE NU: Politiet søger vidner til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx