Af - 02/09-14 10:29

Japans regering til folket: Husk at købe toiletpapir!Japans regering til folket: Husk at købe toiletpapir!

I Japan føler regeringen, at det er nødvendigt at minde folk om at købe toiletpapir. Og der er faktisk en god grund til det.

storybild

En japansk embedsmand fremviser den nye pakke med ekstra langt etlags toiletpapir, der bør kunne holde en familie forsynet i en måned. (Billede: Polfoto/AP)

- Husk at købe toiletpapir!

Det lyder som noget, enhver mor kunne finde på at sige til sit voksne barn, der netop har forladt reden. Det er i hvert fald ikke et råd, fuldvoksne mennesker har brug for. Eller hvad?

Venezuela står i lort til knæene
Venezuela står i lort til knæene

Det lader det til, at det er i Japan. Her har landets regering således udrullet kampagnen ‘Lad os hamstre toiletpapir!’ i forbindelse med landets nationale forberedelsesdag. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Hvor skørt og japansk, det end lyder, så er der faktisk nogen mening med galskaben. For i Japan kommer næsten halvdelen af landets toiletpapir fra en af de af de regioner, der er mest udsat for kraftige jordskælv. Og det er noget, folk glemmer at tænke på, når de hamstrer mad og vand i tilfælde af katastrofer.

- Når folk løber tør for toiletpapir, begynder de at bruge stof, og det kan tilstoppe dyrebare funktionelle toiletter, siger en ministeriel embedsmand, Toshiyuki Hashimoto, der er ansvarlig for papirprodukter.

Derfor har producenter af toiletpapir nu lanceret ekstra store ruller - 150 meter etlagspapir - der holder i dobbelt så lang tid som almindelige ruller. En pakke med seks af dem til cirka 25 kroner burde kunne forsyne en familie i en måned, lyder det.

Forvirrede rejsende glemmer de mærkeligste ting
Forvirrede rejsende glemmer de mærkeligste ting

Kampagnen er blevet til virkelighed, efter man i forlængelse af de voldsomme jordskælv og den efterfølgende tsunami i 2011 oplevede massiv mangel på toiletpapir. Derfor har man nu tilføjet det til listen over ting, der er nødvendige, hvis katastrofen indtræffer.

- Sammen med mad var toiletpapir blandt det første ting, der forsvandt fra butikshylderne under katastrofen, selv i områder der ikke var ramt, siger Toshiyuki Hashimoto.

I Japan afholdes den årlige offentlig øvelse blandt hundrede tusinder af japanere den 1. september, der er årsdagen for et stort jordskælv, der i 1923 slog 140.000 mennesker ihjel.

Fly glemte toiletpapir på 10-timers tur
Fly glemte toiletpapir på 10-timers tur

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx