Af - 07/01-16 12:34

Alle rekorder slået - Vi elsker at downloade appsAlle rekorder slået - Vi elsker at downloade apps

Apples App Store slog rekorder i juleferien og havde 1. januar 2016 den bedst sælgende dag siden lanceringen i 2008.

Bildstrecke im Grossformat »
Nye betingelser: En ændring i appens brugervilkår skabte i oktober og november røre verden over. I deres betingelser gjorde de det klart, at de må bruge alle dine sendte snap-billeder for evigt, men de siger selv, at de ikke gør brug af det. Konklusionen er altså, at Snapchat fortsat har rettigheder – og adgang – til dine private snaps. Men samtidig vil de gerne overbevise deres brugere om, at de ikke gemmer og viser dine snaps til andre. Udover nye betingelser kom der et hav af seje opdateringer. 9. pladsen over nye funktioner må være dobbelt-tap-funktionen. I juni kom nyheden - så du let kan skifte mellem front- og bag-kameraet.Nu kan det nemlig gøres blot med et dobbelt-tap. Virkelig smart, når man for eksempel gerne vil vise sig selv og musikeren til en koncert i samme snap-video. 8. pladsen går til den opdaterede venneliste. I april blev disse emojis sneget ind i din venneliste. I september kom en baby og en stjerne til listen. Du kan læse mere om, hvad symbolerne betyder i artiklen Med månen oplyser Snapchat automatisk mørke billeder. Opdateringen kom i april - og ryger ind på en 7. plads over seje funktioner, vi fik i 2015. I september lancerede Snapchat 'præmie-skabet'. Her kan du se, hvordan man låser op for trofæerne. I oktober fik alle snapchattere muligheden for at gøre deres snap-videoer hurtigere eller langsommere med en skildpadde og en hare som filter. Herudover fik man også muligheden for at afspille sine videoer baglæns. I december tilføjede Snapchat så 'det ekstra hurtige hare-filter' - så videoerne nu kan blive endnu hurtigere end tidligere. Disse funktioner indtager 5. pladsen. I juni kom en stor snapchat-nyhed til Danmark. De åbnede en såkaldt 'our story' for København, hvor man kan bidrage til historien med sine egne snaps, hvis man ellers befinder sig i hovedstadsområdet. Tredje pladsen går til filtre! I den nyeste Snapchat-opdatering fra december giver Snapchat dig mulighed for at bruge op til fem filtre på én gang. I august gik Snapchat emoji-amok. Opdateringen giver dig mulighed for at indsætte lige så mange emojis, som du har lyst til. Funktionen ryger ind på anden pladsen over de vildeste ting, der skete på Snapchat i 2015. De animerede filter har skabt vild begejstring - og derfor ryger den funktion klart ind på førstepladsen. I september kom de seje animerede filtre, som løbende skifter. Regnbue-filtret var et af de mest populære, da opdateringen kom ud.

Én af de apps, som flittigt blev downloadet og benyttet i 2015 er Snapchat. I galleriet herover kan du se de 10 vildeste ting, der skete på Snapchat i 2015.

Var du én af dem, der downloadede nye spil til din iPhone eller iPad i juleferien eller måske du endelig fik dig taget sammen til at downloade Justin Biebers nye album?

Så har du været med til at sætte en rekord.

1. januar 2016 var nemlig den dag i Apple App Stores historie, hvor kunderne brugte flest penge på køb af apps og såkaldte in-app-køb – for i alt 144 millioner dollars.

Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Apple fortæller samtidig, at juleferien var den bedste nogensinde for App Store siden lanceringen i 2008. Her har valgte kunder over hele verden nemlig at bruge mere end 1,1 milliarder dollars på apps og in-app-køb i uge 52 og 53, og det satte nye ugentlige rekorder for trafik og køb.

TV: 10 af de skøreste scoreforsøg fra Tinder
TV: 10 af de skøreste scoreforsøg fra Tinder

Torben Rune, stifter og ejer af Netplan, der rådgiver omkring it-kommunikation, er ikke overrasket over, at App Store slår rekorder netop nu.

- Brug af applikationer og smartphones ”buldrer derudaf”. Inden for næste generation af mobiltelefoner, er det stort set kun smartphones, der vinder frem, siger han og tilføjer, hvordan flere virksomheder vælger smartphones og tablets til deres medarbejdere frem for eksempelvis en bærbar computer.

Brugen af apps vil kun stige i fremtiden, siger han og fortæller, at det næste store ”ryk” vi vil se, bliver i forhold til apps inden for sundhedsområdet.

Er din iPhone sløv? Sådan giver du telefonen friske muskler på få sekunder
Er din iPhone sløv? Sådan giver du telefonen friske muskler på få sekunder

At Apple oplever et særligt stort salg i juleferien mener han særligt skyldes tre ting.

- Mange feriedage, mødet med vennerne og behovet for underholdning, siger han og uddyber, hvordan vi ofte bliver inspireret af vennerne til nye apps.

Også det nyeste Apple TV og Apple Watch har åbnet op for nye app-muligheder i 2015, hvor Apples App Store solgte for i alt 20 milliarder dollar.

Ifølge Apple var spil, sociale netværk og underholdning blandt årets mest populære App Store-kategorier på alle Apples produkter.

Her er danskernes foretrukne app, når de er på toilettet
Her er danskernes foretrukne app, når de er på toilettet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx