Af Julie Bülow - 09/09-17 22:21

Svenske regnbueflag stjålet og brændt af naziorganisationSvenske regnbueflag stjålet og brændt af naziorganisation

18 regnbueflag er angiveligt blevet stjålet og brændt af under weekendens pride-festival i Helsingborg.

storybild

Tirsdag den 15. august starter Copenhagen Pride ugen i København. Rådhuspladsen er rammet ind med regnbueflag.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Natten til lørdag er omkring 18 regnbueflag blevet stjålet fra flagstænger rundt omkring i den svenske by Helsingborg. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Flagene var hængt op i forbindelse med weekendens pridefest i byen, men lørdag morgen opdagede festens arrangører at flagene var væk.

Og i første omgang var det egentlig ikke noget, der hidsede arrangørerne synderligt op.

»Vi ved ikke, hvad der er sket med flagene. Det er da sjovt hvis folk gerne vil have et regnbueflag derhjemme. Men de koster jo en del penge, så hvis de, der har taget dem vil overføre en slant til RFSL (den svenske pendent til LGBT i Danmark, red.) så er det velkomment,« sagde Camilla Bergvall, arrangør bag Helsingborg Pride til Helsingborg Dagblad tidligere i dag. Men de penge må foreningen nok kigge langt efter.

Nationalister tager ansvaret

Senere på dagen har den nationalistiske organisation 'Nordiska motståndsrörelsen', som Helsingborg Dagblad kategoriserer som en 'naziorganisation', nemlig taget ansvaret for de forsvundne flag, og de hævder at de har taget dem ned og brændt dem.

De har ifølge Helsingborgs Dagblad på twitter offentliggjort en film med en mængde regnbueflag og skrevet, at 'der skulle meget benzin' til.

RFSLs lokaler i byen har tidligere i år været udsat for skyderier og foreningen hævder også at de har brændt andre flag af i Helsingborg tidligere i år.

Camilla Bergvall har siden kaldt hændelsen 'fuldstændig uacceptabel',

»Vi vil politianmelde det her. Vi håber selvfølgelig på at flagene bliver afleveret tilbage i samme stand som de blev taget, fine som de er, på rådhuset. Men det er helt åbenlyst, at de har forsøgt at sabotere weekendens festligheder,« siger hun.

Men den mission er ifølge pridearrangøren ikke lykkedes for organisationen.

Kærligheden fejres fortsat

»Vi er meget stolte over at vi i Helsingborg har en weekend med pride-fejring. Det her påvirker på ingen måde vores fest. Det er et meget vellykket arrangement, og vi fortsætter med at fejre kærligheden hele weekenden,«.

Hun tilføjer i øvrigt, at arrangementet ikke har modtaget nogle trusler mod pridefestivalen.

» Vi har et rigtig godt samarbejde med byens politi og vi har ikke fået nogle signaler overhovedet. Vi ser det som en markering fra dem [Nordiska motståndsrörelsen],«

»Men vi vil bare sige, at de kan bare brænde flagene. Kærligheden og alles ret til at elske hvem de vil, er noget som byen Helsingborg kommer til at stå inde for alle dage i ugen - hele året rundt,«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jehovas Vidner gav mig disciplin til...
bt.dk
Armstrong indgår millionforlig med...
bt.dk
Søvnproblemer? Disse stresssymptomer...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx