10/10-14 09:53

Mikhail Gorbatjov er indlagt på hospitaletMikhail Gorbatjov er indlagt på hospitalet

En forværring af en uspecificeret sygdom sender Sovjetunionens sidste præsident på hospitalet.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Den tidligere præsident i Sovjetunionen, 83-årige Mikhail Gorbatjov, er fredag blev indlagt på et hospital i den russiske hovedstad, Moskva. Ifølge russiske medier skyldes indlæggelsen angiveligt en "forværring" af en uspecificeret tilstand.

Gorbatjov, der lider af diabetes, bekræfter over for flere russiske medier, at han er blevet indlagt på hospitalet. Men han er tilsyneladende ved godt mod.

- I kender min karakter. Jeg er fast besluttet på at kæmpe for mit liv, siger Mikhail Gorbatjov, der tilføjer, at han tilstand er blevet forværret på det seneste.

Mærk historiens vingesus i Moskva
Mærk historiens vingesus i Moskva

- Min tilstand har mere eller mindre været god de sidste syv dage, men i dag er jeg på hospitalet. Der er sket en forværring. Jeg ligger nu under en monitor og er fuldstændig tildækket af ledninger, siger Gorbatjov ifølge russiske medier.

Den tidligere præsident modtog efter Sovjetunionens kollaps Nobels fredspris i 1990. Han siger til russiske medier, at han ikke er i stand til at følge offentliggørelsen af, hvem der fredag modtager dette års fredspris.

Tidligere sovjetleder Mikhail Gorbatjov blåstempler Krim-afstemning
Tidligere sovjetleder Mikhail Gorbatjov blåstempler Krim-afstemning

Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax lyder Mikhail Gorbatjov frisk, da han udtaler sig om sin hospitalsindlæggelse.


/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx