Af - 24/02-16 21:36

19-årig pige lider af sjældent syndrom: Dette sker, når hun har sex19-årig pige lider af sjældent syndrom: Dette sker, når hun har sex

Et sjældent syndrom betyder, at 19-årige Darcey Kelly ikke kan have sex, uden at noget går af led.

Bildstrecke im Grossformat »

19-årige Darcey Kelly lider af et sjældent syndrom, der gør, at hendes led er enormt løse. Derfor kan hun ikke have sex, uden at et eller andet går af led, siger hun i et interview med The Tab.

Daire fik 48 timer at leve i - han trodsede alle odds
Daire fik 48 timer at leve i - han trodsede alle odds

Den engelske kvinde lider af det såkaldte Vascular Ehlers-Danlos-syndrom, som enormt sjældent. Det skaber en del problemer i hverdagen - eksempelvis når hun har sex.

- Det kan være et akavet øjeblik, hvis min hofte går af led under sex, og jeg må sige "øhh, ups". Jeg griner som regel bare, og så tror fyren, at han har gjort noget forkert, men ofte er det bare, fordi jeg har forvredet en albue eller noget i den stil, siger Darcey Kelly til The Tab.

For Darcey Kelly er selv det at komme ud af sengen en udfordring.

- På en dårlig dag kan jeg ikke komme ud af sengen, fordi ti ting går af led på vejen. På en god dag får jeg måske seks forvridninger. Den anden dag prøvede jeg at komme ud af sengen, og så gik min hofte af led, så jeg faldt. Det førte til, at min skulder røg af led, siger hun.

Sjælden sygdom gør folk fulde - uden de har drukket
Sjælden sygdom gør folk fulde - uden de har drukket

Den 19-årige kvinde har fået at vide, at hun blot kan forvente at blive mellem 35 og 40 år gammel. Det lader hun sig dog ikke gå på af. Hun fortæller, at man får at vide, at man kan forvente at sidde i en rullestol som 18-årig, men Darcey Kelly formår stadig at gå rundt på egen hånd. Og hun formår at tage hele situationen med et smil - og indimellem også et grin:

- Der var en gang, hvor jeg fortalte mine venner om, at jeg havde forvredet noget, og jeg grinede så meget af det, at min kæbe gik af led. Du er nødt til at kunne tage noget pis. Så er det meget lettere.

Muskelbundt med Downs syndrom: Derfor er træning min passion
Muskelbundt med Downs syndrom: Derfor er træning min passion

Mor tordner over IKEA: Min søn med downs må ikke lege med de andre børn
Mor tordner over IKEA: Min søn med downs må ikke lege med de andre børn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx