Af - 19/10-16 10:24

Blev pisket 40 gange for at gå i mini-skørt: Nu er hun bikini-designerBlev pisket 40 gange for at gå i mini-skørt: Nu er hun bikini-designer

Iransk-født modedesigner fortæller i ny selvbiografi om, hvordan hun som 16-årig blev tilfangetaget og tortureret for at gå i minskørt.

storybild

Tala Rassi fortæller i sin selvbiografi 'Fashion is Freedom' om, hvordan hun som unge teenagepige i Iran blev pisket for at gå i miniskørt. (Billede: Instagram)

En iransk kvinde kvinde blev som teenager blev straffet med 40 piskeslag for at gå i miniskørt. Nu har hun paradoksalt nok skabt sig en succesfuld karriere som modedesigner.

Tala Raassi lever i dag af at designe bikinier, hvilket i den grad må siges at være en kæmpe hån mod det iranske styre, der i sin tid straffede hende på brutal vis for netop at vise hud.

Det skriver Daily Mail.

Iran straffer far og søn med fængsel for USA-samarbejde
Iran straffer far og søn med fængsel for USA-samarbejde

Tala Raassi, der i dag er 35 år og bor i USA, fortæller til avisen, at hun som 16-årig tilbage i 1998 deltog i en fest i den iranske hovedstad Teheran. Det varede dog ikke længe, før en militant gruppe kaldet Basij stormede festen.

- De fandt ikke noget alkohol eller stoffer. Det eneste, de fandt, var udenlandske VHS-bånd, satellit-tv, Mariah Carey og Ace of Base-kasettebånd, og Beverly Hills 90210-plakater, fortæller hun til Daily Mail.

Forældre risikerer udvisning for årelang vold mod børn
Forældre risikerer udvisning for årelang vold mod børn

Mængden af effekter, der stammede fra den vestlige populærkultur, samt Tala Rassis påklædning var tilsyneladende slemt nok til, at den militante gruppe lagde den unge iranske teenagepige og hendes venner i håndjern og slæbte dem hen til et detentions-center.

- De anså mig som en synder, en kriminel og en vantro, siger hun og forklarer, at de blev behandlet som terrorister.

- Vi blev behandlet som terrorister, der var blevet fanget i at plotte et forsøg på at omstyrte regeringen.

Artiklen fortsætter under billedet!

#talaraassi bikini? 👼👙

Et billede slået op af Tala Raassi (@talaraassi) den


Fem dage efter at være blevet pågrebet blev hun slæbt ind i et lokale, hvor hun blev lagt på en seng og pisket 40 gange.

Medie: Dansk imam underviser om pisk og stening
Medie: Dansk imam underviser om pisk og stening

Tala Raassi, der lige nu er aktuel med en bog om sit liv, beskriver i bogen, hvordan hun stadig husker torturen.

- Pludselig følte jeg læderpisken, som var gennemblødt i vand, svirpe på tværs af min ryg. Smerten var ulidelig, og jeg var så forstenet, at jeg mistede min stemme.

- Jeg kunne høre pisken smælde frem og tilbage gennem luften, og min ryg føltes som om, den brændte. Jeg troede, jeg skulle besvime. Der var ingen skrig tilbage i mig, fortæller hun i sin bog, som hun har givet titlen 'Fashion is Freedom'.

Artiklen fortsætter under billedet!


Tala Raassi og hendes familie valgte efter hændelsen at forlade det konservative og islamiske Iran til fordel for USA, hvor hun i den grad har udnyttet de liberale frihedsrettigheder til at opnå sin drøm om at blive modedesigner.

I 2012 blev Tala Raassi af magasinet Newsweek kåret som en af verdens mest frygtløse kvinder sammen med andre store berømtheder som Hillary Clinton og Oprah Winfrey.

When you are in #love with your #newnew @talaraassiswim #surf #wear 🙅🏻

En video slået op af Tala Raassi (@talaraassi) denLÆS OGSÅ: I dette land må Nutella ikke hedde Nutella

LÆS OGSÅ: To iranske asylansøgere mistænkes for drab i hjemland

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx