Af Ritzau - 29/12-16 22:12

Uro sender 50.000 på flugt fra MyanmarUro sender 50.000 på flugt fra Myanmar

Titusinder af mennesker fra muslimsk minoritet flygter fra militærets fremfærd i urolig delstat i Myanmar.

storybild

Rohingya-muslimer fra Myanmar, som forsøgte at krydse grænsen floden Naf og søge tilflugt i Bangladesh, er under bevogtning af bangladeshiske sikkerhedsstyrker søndag. (Billede: Scanpix/Str)

Omkring 50.000 muslimer fra rohingya-mindretallet er flygtet fra Myanmar til Bangladesh på grund af uroligheder, der brød ud i oktober.

Det oplyser udenrigsministeriet i Bangladesh.

I begyndelsen af oktober udbrød der uroligheder i Rakhine-delstaten i det nordvestlige Myanmar, og det har fået de mange muslimer til at søge tilflugt i Bangladesh.

FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, har registreret mindst 43.000 rohingya-flygtninge i Bangladesh siden 9. oktober, hvor de seneste uroligheder i Rakhine-delstaten brød ud.

I Bangladesh har myndighederne skærpet patruljeringen ved grænserne i et forsøg på at dæmme op for flygtningestrømmene fra nabolandet.

Der er også indsat flådefartøjer, som skal tvinge bådfulde af flygtninge tilbage til Myanmar.

Udenrigsministeriet i Bangladeshs hovedstad, Dhaka, har indkaldt Myanmars ambassadør til en samtale for at udtrykke "dyb bekymring over den fortsatte flygtningestrøm", skriver AFP.

Rohingyaerne er på flugt fra militærets indsats i delstaten. Flygtninge fortæller om massevoldtægter, tortur og drab, som soldater fra Myanmars hær angiveligt står bag.

Myanmar, som i april fik ny regering under ledelse af demokratiikonet Aung San Suu Kyi, afviser, at landets soldater står bag overgreb.

Menneskeretsorganisationer taler derimod om "etnisk udrensning" af rohingyaerne.

Myndighederne i landet - der også kaldes ved sit gamle navn, Burma - tillader ikke udenlandske journalister eller uafhængige organisationer at rejse ind i det konfliktramte område i Rakhine-delstaten.

Rohingya-minoriteten er indvandret fra Bangladesh, men har for langt de flestes vedkommende levet i Myanmar i flere generationer.

Myanmar betragter imidlertid ikke rohingyaer som borgere i landet og nægter dem statsborgerskab og basale rettigheder.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
25-årig dansk stjerne er blevet gift
bt.dk
BT's karakterbog: 'Nej, nej, nej, en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx