Af - 10/02-16 13:59

Var du stædig som barn? Så er der godt nyt fra videnskabenVar du stædig som barn? Så er der godt nyt fra videnskaben

Et nyt studie viser, at hvis du har været et stædigt lille barn, så er der en større sandsynlighed for, at du bliver succesfuld senere i livet.

Bildstrecke im Grossformat »

Hun gider ikke tage sokker på om morgenen. Han spiser ikke sine grøntsager. I kan aldrig komme ud af døren i god tid. At have et stædigt barn kan være en udfordring for de fleste forældre - men nu er der godt nyt. Forskning viser nemlig, at dit stædige barn bliver mere succesfuld end andre senere i livet.

Det skriver Inc.

Lukas Graham opnår ny prestige i udlandet
Lukas Graham opnår ny prestige i udlandet

Forskerne bag studiet har i flere årtier fulgt 700 børn gennem barndom, ungdom og voksenliv - fra de var ni år til nu, hvor de er 40 år. Forskerne undersøgte forskellige personlighedstræk hos børnene - med fokus på deres tilbøjelighed til at være stædig. Det var disse personlighedstræk, som de nu, mere end 30 år senere, sammenligner med deres succes i livet.

"Gæt, hvem der tjente flest penge til sidst? Børnene, der ignorerede både regler og forældre. Så hvis dit barn altid kræver en større småkage, så vil de sandsynligvis vokse op og kræve en større bonus," skriver Inc.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Development Psychology.

18-årige Cecilie omsætter for millioner: Her er hendes hemmelighed
18-årige Cecilie omsætter for millioner: Her er hendes hemmelighed

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx