Af - 20/03-14 17:23

Bill Gates: Så meget arver mine børnBill Gates: Så meget arver mine børn

Bill Gates efterlader ikke hele sin formue til børnene. De skal i stedet lære at klare sig selv.

storybild

(Billede: Polfoto/Yu Yang)

Med en bankkonto, der indeholder 412 milliarder kroner, er han verdens rigeste mand. Og nu åbner Bill Gates op om det at være forælder i verdens rigeste familie. Det skriver Wired.

Gates og hans kone, Melinda, har givet et sjældent indblik i, hvordan de opdrager deres tre børn. Parret fortæller, at børnene vil blive opmuntret til at finde deres egen vej i livet – uden hjælp fra en milliard-fond.

I stedet er fokus på, at børnene får en god uddannelse, så de lærer at stole på deres egne egenskaber.

Verdens rigeste: Bill Gates er tilbage på toppen
Verdens rigeste: Bill Gates er tilbage på toppen

Det fortalte parret på en canadisk TED-konference. Da Gates blev spurgt, om han planlagde at efterlade formuen til børnene, så de alle bliver milliardærer, gav Gates et velovervejet svar.

- Nej, det får de ikke noget af. De bliver nødt til at forstå, at deres eget arbejde er meningsfuldt og vigtigt, forklarede han.

For nylig tog Melinda Gates den ældste datter med på en rejse til Tanzania. Sammen boede de ved en familie i et landdistrikt for at opnå en bedre forståelse for befolkningens problemer.

Ha ha ha - Bill Gates ydmyget af skakmester
Ha ha ha - Bill Gates ydmyget af skakmester

- Vi forsøger at finde en balance, så de har friheden til at foretage sig noget, men det skal ikke regne med penge på dem, så de kan gå rundt uden at lave noget, uddybede han.

Gates er ikke i tvivl om, hvad pengene i stedet skal bruges på. Han tilføjer, de allerede har fortalt børnene, at langt størstedelen af formuen vil blive doneret til familien velgørenhedsorganisation. Her forsøger de at bearbejde dårligt helbred og fattigdom.

Bill Gates: Ctrl + Alt + Del var en fejl
Bill Gates: Ctrl + Alt + Del var en fejl

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx