Af - 02/04-15 07:15

Født uden næse: - Eli er helt perfektFødt uden næse: - Eli er helt perfekt

- Resten af ham er så nuttet, at du nogle gange glemmer, at han ikke har en næse, lyder det fra Eli Thompsons mor.

Bildstrecke im Grossformat »

Kort tid før, Eli Thompson bliver født, sidder hans forældre og snakker om, hvordan de håber, han vil komme til at se ud. Mor Brandi håber, at han ville få blond hår, mens far Troy siger, 'bare han ikke arver min næse'.

Og det gør Eli ikke. Han bliver født helt uden en næse. Det skyldes en meget sjælden sygdom, som han menes at være en af bare 37 børn i verden, der er blevet født med. Det skriver AL.com.

Eli kom til verden den 4. marts på South Baldwin Hospital i den amerikanske stat Alabama. Sygdommen gjorde, at han måtte blive på et sygehus, og først tirsdag i denne uge fik hans forældre lov til at tage ham med hjem, skriver de på Facebook.

TV: Chokeret læge bad dem filme, da deres ufødte barn gjorde dette
TV: Chokeret læge bad dem filme, da deres ufødte barn gjorde dette

Risikoen for at blive født med sygdommen, der går under navnet 'medfødt arhinia', skulle være en til 197 millioner, og det var derfor ikke noget, som lægerne fik øje på i første omgang, og man kunne heller ikke se det på scanningsbillederne op til fødslen.

Først da lille Eli bliver lagt ned i sin mors arme, og hun får lov til at kigge på ham for første gang, er der en, der kan se, at Eli's mangler sin næse.

- Jeg trækker mig lidt tilbage og siger; 'der er noget galt'. Men doktoren svarer mig med, at mit barn har det helt fint, og der råber jeg så, at han ikke har nogen næse, siger Brandi McGlathery.


TV: Genialt! Far luller baby i søvn med 'lastbil'
TV: Genialt! Far luller baby i søvn med 'lastbil'

Fordi Eli mangler en næse, kan han ikke lugte noget, og at han har brug for hjælp til at trække vejret. Samtidig skal han tit til undersøgelser på hospitalet, og måske venter der i fremtiden en operation, så han kan få lavet en næse.

Derfor har Brandi McGlathery oprettet en indsamling for sin søn, så de kan få råd til at betale alle de udgifter, som der følger med Elis sygdom. Målet var at indsamle 5.000 dollars, men det er for længst nået, og snart har de indsamlet det dobbelte.

På nuværende tidspunkt kan lægerne ikke operere den godt vel en måned gamle dreng. De første undersøgelser har vist, at det vil skabe komplikationer, blandt andet fordi Elis hjerne sidder for lavt. Han må derfor håbe på, at det bliver muligt, når han bliver ældre.

TV: Tror at far slår sit barn - det vil heltemodig kat ikke finde sig i
TV: Tror at far slår sit barn - det vil heltemodig kat ikke finde sig i

For hans forældre er det lige meget, at deres søn mangler næsen. Og det er på trods af, at de hele tiden skal holde øje med ham, fordi man ikke kan høre, når han græder.

- Vi synes, han er helt perfekt, som han er. Indtil den dag, hvor han selv beslutter sig for at få en næse, vil vi ikke ændre noget. Vi tager det en dag ad gangen, siger Brandi McGlathery.

Der er oprettet en Facebook-side, hvor man kan læse mere om Eli Thompson og hans liv uden en næse.

Vil man donere penge til familien, kan det gøres via deres indsamling på GoFundMe.

Hvert 10. barn fra kunstig befrugtning fødes af en singlemor
Hvert 10. barn fra kunstig befrugtning fødes af en singlemor

Teenagemor: De råber efter mig på gaden
Teenagemor: De råber efter mig på gaden

Eksperter: Daginstitutioner hæmmer børns udvikling
Eksperter: Daginstitutioner hæmmer børns udvikling

LÆS OGSÅ: Overraskelse: Mor føder baby i toilettet... Igen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx