Af Ritzau - 08/05-17 03:07

Optimismen bobler på Japans aktiemarked efter fransk valgOptimismen bobler på Japans aktiemarked efter fransk valg

Tokyos aktier rammer højeste niveau i næsten halvandet år. Macrons klare sejr fjerner frygt, mener eksperter.

storybild

Nikkei-indekset i Tokyo ligger kort tid efter børsens åbning mandag morgen lokal tid i det højeste niveau siden december 2015 (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Toru Yamanaka)

Det japanske aktiemarked er mandag åbnet positivt efter sejren til EU- og eurotilhængeren Emmanuel Macron ved søndagens franske præsidentvalg.

Nikkei-indekset i Tokyo ligger kort tid efter børsens åbning mandag morgen lokal tid i det højeste niveau siden december 2015. Det rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Macrons sejr var større, end meningsmålingerne havde indikeret.

Og det var med til styrke euroen, da de første valgstedsmålinger blev offentliggjort søndag aften.

Natten til mandag oplyser det franske indenrigsministerium, at med næsten samtlige stemmer talt op har Macron fået opbakning fra 66,06 procent af vælgerne.

Opbakningen til Macron er større end ventet, og det "er et stærkt signal om, at populismen ikke har så stærk grobund i Europa, som mange havde frygtet". Det vurderer Nordea ifølge Børsen i en analyse.

Og det kan give medvind på finansmarkederne de kommende dage.

- Der vil formentlig være en moderat lettelse over, at Macron klarede sig endnu bedre end de seneste målinger, for det bør til en vis grad begrænse frygten for, at populistiske bevægelser rejser sig stærkt i andre lande, siger Holger Sandte, chefanalytiker i Nordea, til Børsen.

Nykredit konstaterer, at med nederlaget til den EU-skeptiske Marine Le Pen fra Front National er risikoen, for at Frankrig skulle følge Storbritanniens eksempel og forlade euroen, nu begravet.

Og det vil finansmarkederne belønne, mener Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit.

- Det er diskussionen om euroexit, der bærer ansvaret for det store fokus (på valget, red.). Derfor venter vi, at resultatet umiddelbart vil give optimismen især i Europa endnu et løft, styrke euroen og sende tyske og danske renter en smule op, skrev han i en kommentar søndag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk landsholdsspiller i mærkværdigt...
bt.dk
DR har delt X Factor-seernes data med...
bt.dk
Motorvej spærret efter anholdelse
bt.dk
Christina Sederqvist: Dine 10...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx