Af - 30/09-13 20:51

Chimpanser husker bedre end menneskerChimpanser husker bedre end mennesker

Det er den forbløffende konklusion på tre årtiers japansk forskning.

storybild

Det kan godt være, at denne chimpanse ikke ser knivskarp ud. Men når det gælder korttidshukommelsen har den formentlig mere styr på tingene end dig. (Billede: Polfoto/Picture Press - J & C SOHNS)

Chimpanser har en bedre korttidshukommelse end mennesker. Det er den forbløffende konklusion på 36 års japansk forskning, fortæller professor Tetsuro Matsuzawa fra universitetet i Kyoto i et interview med den britiske avis The Observer.

- Vores forfædre kan have haft den samme fotografiske hukommelse, men i løbet af evolutionen har vi mistet den evne, siger den japanske professor.

LÆS OGSÅ: Rygende chimpanse sendt på afvænning

- For at lære noget nyt måtte vi miste noget andet, lyder hans ræsonnement.

Chimpansernes overmenneskelige korttidshukommelse er helt nødvendig for deres overlevelse i junglen. De skal nemlig lynhurtigt kunne danne sig et overblik over, hvor fignerne for eksempel hænger på et figentræ og få fat i frugterne. Ellers får konkurrenterne fat i maden først, skriver The Observer.

LÆS OGSÅ: Chimpanser straffer dem, der rager til sig

Der findes dog enkelte mennesker, der kan hamle op med chimpanserne, skriver LiveScience – uheldigvis for menneskeheden er det typisk folk med den sjældne lidelse savant-syndrom, der medfører alvorlige psykiske handicap.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx