Af - 03/04-16 14:18

11-årig iværksætter scorer 70 millioner kroner11-årig iværksætter scorer 70 millioner kroner

Hun er bare 11 år, men har netop scoret en millionkontrakt med en stor amerikansk supermarkedskæde.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvem har ikke forsøgt at supplere lommepengene med en lemonadebod ved vejen som barn? De fleste tjener til en pakke tyggegummi på den gennemprøvede ide, men i USA er det lykkedes en bare 11-årig iværksætter at lande en aftale til en værdi af 12 millioner dollar om at levere sin lemonade til 55 Whole Foods-supermarkeder i Texas og og tre andre delstater i USA. Det skriver Daily Mail og en række andre medier.

Pigen med den gyldne iværksætteride hedder Mikaila Ulmer og har haft enorm succes med sin BeeSweet Lemonade, der - som navnet antyder - er sødet med honning.

Iskold iværksætter-succes: Laktosefri is går som varmt brød
Iskold iværksætter-succes: Laktosefri is går som varmt brød

Den 11-årige iværksætter har udviklet lemonaden ud fra en opskrift, som hendes oldemor lavede i 1940. Læskedrikken indeholderf hørfrø, mynte og honning. Mikaila Ulmer fik ideen til at lave lemonaden, efter hun som fire-årig blev stukket af bier flere gange. Bistikkene betød, at hun blev rædselsslagen for bier. For at vende den oplevelse til noget positivt satte Mikaila Ulmers mor hende til at udforske biernes verden og deres nytteværdi.

Da Mikaila fandt ud, at bier er en truet art - med enorm betydning for landbruget og frugtavlere som bestøver af afgrøder - og samtidig faldt over sin oldemors gamle opskrift, satte hun sig for at lave lemonade med honning for at tjene penge til projekter, der understøtter biavlere.

Iværksættersucces: Jon og Kim slukker din tørst
Iværksættersucces: Jon og Kim slukker din tørst

Mikaila har tidligere vundet 60.000 dollars i iværksætter-programmet Sharp Tank på den amerikanske tv-station NBC. I den forbindelse serverede hun sin vinderdrik for ingen ringere end den amerikanske præsident Barack Obama og citerede Albert Einstein for:

- Hvis bierne forsvinder fra jordens overflade, vil menneskeheden havde fire år tilbage.

Iværksætter-succes: Louise og Camilla fandt hul i markedet
Iværksætter-succes: Louise og Camilla fandt hul i markedet

Mikaila Ulmer giver i dag en del af overskuddet fra sin millionforretning til projekter, der støtter biavlere, ligesom hun holder foredrag om biernes store nytte.

Hvis hendes lemonade sælger godt i de 55 Whole Foods-supermarkeder, vil den blive lanceret i butikker i hele USA.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Liverpool-stjerne blev scannet sent i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx