Af - 05/11-16 08:52

Snabel-a, Facebook og Anus: Disse 8 kreative babynavne blev ikke godkendtSnabel-a, Facebook og Anus: Disse 8 kreative babynavne blev ikke godkendt

I 1996 forsøgte et svensk forældrepar at få døbt deres barn Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet øverst finder du en oversigt over nogle af de sjoveste navne på Facebook.

Du tror, det er løgn.

I 1996 ville et svensk par gerne have lov til at kalde deres barn for - og hold nu fast - Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116, hvilket de mente skulle udtales 'Albin'. Historien om navnet vender vi tilbage til.

Parret fik selvsagt et blank nej af de svenske myndigheder, men det kreative navn er blot et eksempel på både skøre og ulovlige benævnelser, som forældre har søgt om tilladelse til at kalde deres nyfødte, skriver Mirror.

Her følger en oversigt.

Anus, Danmark


I Danmark fik et forældrepar omkring årtusindeskiftet afslag på at døbe deres nyfødte Anus. Det navn blev ikke godkendt.

Mås, Danmark


Meget apropos: Et andet dansk par ville kalde deres dreng Mads, men stavet med to a'er. Der mente Kirkeministeriet, at navnet ville komme til at ligne 'mås' for meget.

Med andre ord: Børn må her til lands ikke hedde noget med numse.

@, Kina


Et kinesisk par ville kalde deres søn for @. Du læste rigtigt. Tegnet snabel-a udtales på kinesisk 'ai-ta' om minder angiveligt meget om ordlyden, når man siger 'elsker ham'.

Chow Tow, Malaysia


I Malaysia må børn ikke blive opkaldt efter frugter, grøntsager, dyr og farver, men da et forældrepar i 2006 ville kalde deres barn for Chow Tow, der på dansk betyder 'lugtende hoved' fik de altså også nej.

Facebook, Mexico


I den mexicanske stat Sonora må man ikke give sit baby et nedsættende, diskriminerende eller et navn uden betydning. Men det var svært at forstå for flere mexicanske forældre, hvorfor en liste med forbudte navne blev offentliggjort, såsom Facebook...

Burger King, Mexico


...og Burger King, som et andet par ville kalde deres nyfødte.

Her er navnene på de frækkeste piger i Danmark
Her er navnene på de frækkeste piger i Danmark

III, USA


Navnet skulle udtales som tallet tre, men myndighederne mente, at navnet faldt ind under kategorien 'symboler'. Det amerikanske forældrepar måtte derfor finde på et andet navn til deres barn.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116, Sverige


I 1996 ville et svensk par, som tidligere skrevet, gerne have lov til at kalde deres barn for Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116. Dette i protest over en bøde de fik, fordi de endnu ikke havde registreret noget navn til deres 5-årige søn. De prøvede efterfølgende at få han navngivet A, der, ligesom det første navn, skulle udtales 'Albin, men dette blev også afvist. Det skrev BBC i 2007.

Her er de frækkeste drengenavne i Danmark
Her er de frækkeste drengenavne i Danmark

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx