Af Ritzau - 05/04-17 19:57

Trump vil beskytte civilisationen mod Islamisk StatTrump vil beskytte civilisationen mod Islamisk Stat

Præsident Trump lover atter, at han vil udslette Islamisk Stat. Bevægelsen skal ødelægges én gang for alle.

storybild

USA's præsident, Donald Trump, har fået besøg af Jordans kong Abdullah. De to gav en pressekonference efter deres møde i Det Hvide Hus. (Billede: Reuters/Kevin Lamarque)

Donald Trump, USA's præsident, lover igen, at USA sammen med sine allierede vil sikre, at den militante bevægelse Islamisk Stat bliver udslettet.

- Vi vil ødelægge Islamisk Stat, og vi vil beskytte civilisationen. Vi har ikke andet valg, siger Donald Trump på en pressekonference i Det Hvide Hus sammen med sin gæst, Jordans kong Abdullah.

Trump tilføjer, at den jordanske monark er en leder i kampen for at besejre Islamisk Stat "én gang for alle".

Pressemødet mellem de to ledere kom samtidig med, at FN's Sikkerhedsråd i New York var samlet for at drøfte det formodede kemiske angreb, der fandt sted i Idlib i Syrien tirsdag.

Læger på stedet har ifølge internationale nyhedsbureauer meldt om 72 dødsofre, herunder 20 børn.

Præsident Trump siger, at han er meget berørt.

- Det påvirkede mig meget, siger han.

På et spørgsmål om, hvorvidt angrebet har krydset hans "røde linje", svarer han, at det "krydsede mange af mine linjer".

- Når man dræber uskyldige børn, uskyldige babyer, små babyer ... så krydser man mange, mange, mange af mine linjer. Langt forbi den røde linje, mange, mange linjer.

Ordspillet er en henvisning til, at Trumps forgænger, Barack Obama, i 2013 sagde, at hvis der bruges kemiske våben i borgerkrigen i Syrien, overskrides USA's "røde linje".

Der blev så brugt kemiske våben, men der kom ingen amerikansk reaktion, og Trump-administrationen har kritiseret Obamas manglende indgriben.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx