05/07-15 22:46

Merkel og Hollande vil have hastetopmødeMerkel og Hollande vil have hastetopmøde

EU-præsident Donald Tusk ventes mandag at beslutte, om han vil kalde eurolandenes ledere til hastemøde.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den tyske kansler, Angela Merkel, er blevet enig med den franske præsident, Francois Hollande, om, at lederne af de 19 eurolande bør mødes til topmøde allerede tirsdag i den kommende uge.

Merkel og Hollande talte søndag aften i telefon, hvor de drøftede situationen efter det græske nej ved folkeafstemningen, siger en tysk regeringstalsmand.

Kansleren og præsidenten er desuden enige om, at resultatet af den græske folkeafstemning skal respekteres, tilføjer talsmanden.

Det franske præsidentpalads bekræfter ifølge Reuters, at begge ledere ønsker et topmøde på tirsdag.

Samtidig siger en talsmand for eurogruppens chef, Jeroen Dijsselbloem, at eurolandenes finansministre mødes senere i denne uge. Allerede mandag er der møde på embedsmandsplan i den såkaldte euro arbejdsgruppe i Bruxelles.

En talsmand for den franske præsident siger, at EU-præsident Donald Tusk vil vente til mandag med at træffe beslutning om, hvorvidt han vil kalde de 19 stats- og regeringschefer til Bruxelles.

Det er kun to uger siden, eurolederne var til krisetopmøde om den græske statsgæld. Få dage senere var de igen i Bruxelles til ordinært EU-topmøde.

Det var dagen efter det møde, at den græske premierminister, Alexis Tsipras, overraskende meddelte, at han ville holde folkeafstemning om de internationale kreditorers redningsplan og reformkrav.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx