07/07-15 06:47

Sprængte sig selv i luften:  25 syriske soldater dødeSprængte sig selv i luften: 25 syriske soldater døde

Al-Nusra-fronten intensiverer sin kamp for kontrol over den delte by Aleppo med nye angreb.

storybild

Mindst 25 soldater fra den syriske regeringshær er blevet dræbt af en selvmordsbomber i den syriske by Aleppo, der er delt mellem oprørere og regeringen.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder var selvmordsbomberen en del af gruppen al-Nusra-fronten, der har tætte bånd til al-Qaeda.

Gerningsmanden sprængte sig selv i luften ved en af hærens kontrolposter i byen, som om nogen har været centrum for hårde kampe mellem regeringshæren og oprørere i den fire år lange borgerkrig.

Syrien: Amerikansk luftangreb koster flere civile liv
Syrien: Amerikansk luftangreb koster flere civile liv

Selvmordsangreb på Sinai: 30 soldater meldes dræbt
Selvmordsangreb på Sinai: 30 soldater meldes dræbt

Eksplosionen kunne ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder høres over hele byen, som flere islamistiske grupper på det seneste har iværksat en storstilet offensiv imod for at vinde kontrol over den del, hvor regeringshæren fortsat kontrollerer.

Aleppo var før borgerkrigens udbrud Syriens industrielle og kommercielle centrum, men den er blevet mere og mere sønderrevet af bombardementer og hårde kampe i gaderne.

Ifølge Reuters skriver flere hjemmesider med tilknytning til oprørsgrupper, at der mandag er blevet gennemført adskillige luftangreb mod Aleppos Jamiayt al-Zahra-kvarter, hvor oprørere på det seneste har vundet terræn.

Dømt som hekse: IS halshugger kvinder for første gang
Dømt som hekse: IS halshugger kvinder for første gang

Al-Nusra-fronten er al-Qaedas forlængede arm i Syrien, og den kæmper både mod regeringshæren og Islamisk Stat. Lederen for bevægelsen i Syrien kalder det selverklærede kalifat, som rivalerne hos Islamisk Stat har udråbt, for ugyldigt.

Rivaliseringen mellem de to militante islamistgrupper tog netop til, efter at Islamisk Stat i juni i fjor erklærede et stort område, som strækker sig både over Irak og Syrien, for et kalifat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu får kokain-dommen konsekvenser for...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx