Af Katrine Frederikke Wandrup - 13/06-17 22:20

95-årig sad udenfor i brændende hede - så tog flinke betjente affære95-årig sad udenfor i brændende hede - så tog flinke betjente affære

En række amerikanske betjente lagde mærke til, at en ældre mand tilsyneladende hele tiden sad udenfor, selv om det var bagende varmt. Da de efter nogle dage pludselig fik en henvendelse fra manden, bestemte de sig for at gøre noget udover det sædvanlige.

storybild

95-årige Julius Hatley fik hjælp af to betjente, da hans hjem blev over 30 grader varmt.

I Texas, USA, kan det blive varmt. Rigtig varmt. Derfor undrede det en række amerikanske betjente, at de henover en række ekstra varme dage kunne se, hvordan en ældre mand alligevel sad udenfor på sin terasse. Grunden varmen i Texas har rigtig mange boliger air condition, men 95-råige Julius Hatleys var gået i stykker.

Den 95-årig texaner ved dog godt mod, og han fortsatte med at lave havearbejde. Og hvis varmen blev for voldsom, satte han sig i skyggen på sin terrasse, skriver CBS News.

Men forleden blev varmen alligevel for meget for Julius Hatleys, og derfor ringede han til alarmcentralen og fortalte dem, at hans air condition var i stykker. Dog var den 95-åriges henvendelse ikke højt på politiets prioriteringsliste, så derfor havde de lige et par steder, de skulle være, inden de besøgte den ældre mand.

Politibetjents gode gerning blev fanget på overvågningskameraer
Politibetjents gode gerning blev fanget på overvågningskameraer

Da de alligevel kom frem til ham, var de glade for, de ikke havde udskudt det længere. Selvom politiet var på adressen klokken halv ni om morgenen, var der allerede over 30 grader inde i Julius Hatleys hus.

Selvom en ødelagt air condition normalt ikke hører ind under politiets opgaver, kunne de godt se, at de blev nødt til at hjælpe den ældre mand. Derfor valgte betjentene at køre til det lokale byggemarked, hvor de købte en air condition for penge ud af deres egen lomme.

Fik over 100.000 procent i drikkepenge for god gerning
Fik over 100.000 procent i drikkepenge for god gerning

Medarbejderne i byggemarkedet blev så rørte over politiets gestus, at de selv spædede 150 dollars i puljen – svarende til omkring 1.000 kroner.

Efter at have købt apperatet installerede de to betjente det – og Julian Hatley var meget glad og taknemmelig.

»Han vidste, at hvis han havde brug for hjælp, så skulle han ringe 911 (1-1-2, red.), og vi var faktisk i stand til at hjælpe ham, så det var han virkelig glad for,« siger betjent William Margolis til CBS News.

Faktas butiksdetektiv holdt øje med ung piges sære opførsel
Faktas butiksdetektiv holdt øje med ung piges sære opførsel

Historien blev delt på Facebook af den anden betjents hustru, Jennifer Weir, hvor hun lovpriser det gode arbejde, politiet laver hver eneste dag, som ikke kommer i medierne.

Du kan se opslaget her:

LÆS OGSÅ: Studerende samler sokker ind til hjemløse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx