Af Jeppe Pedersen - 24/12-17 11:58; Opdateret: 24/12-17 12:30

Elliot mistede sin 32-årige kone sidste jul til kræft: Nu deler han dybt rørende opslagElliot mistede sin 32-årige kone sidste jul til kræft: Nu deler han dybt rørende opslag

Alle kvinder bør virkelig læse med her.

storybild

(Billede: Elliot Lowes (privatfoto))

52-årige Elliot Lowes verden styrtede sammen ved juletid sidste år, da hans kone, Donna, fik konstateret dødelig kræft. Nu frygter han, hvordan han og sine fire børn klarer julen i år.

22. december 2016 blev Donna diagnosticeret med livmoderhalskræft. I januar fik familien så den forfærdelig nyhed, at kræften havde spredt sig til lymfeknuderne, og de kunne godt forberede sig på et liv uden en mor og hustru.

Moren til fire kæmpede bravt mod kræften gennem kemo- radioterapi i seks uger. Men 5. august tabte hun kampen i en alder af blot 32 år.

Fredag var det et år siden, at Donna gik bort, og i den anledning delte Elliot Lowe et billede af Donna fra før og efter, kræften tog fat.

Opslaget er blevet fjernet, men nedenfor ser du et uddrag af teksten.

'Min smukke kone, bedste ven, mor til vores fire smukke børn, min verden, min sjæleven,' begynder Elliot sit enormt rørende opslag på Facebook.

Det engelske medie Mirror har talt med Elliot, der har svært ved at finde ud af, hvordan han skal klare julen.

»Jeg har ikke ord for, hvor hårdt det er for børnene. Den ældste er vred hele tiden, min handicappede søn tror stadig, hun kommer hjem, og min ældste datter har lukket sig helt ind i sig selv. Min yngste datter siger, at mor er i hendes hjerte og hoved. Jeg frygter virkelig julen,« siger han og slutter:

»Jeg aner ikke, hvad jeg skal forvente, eller hvordan børnene vil reagere. Jeg må bare håbe på det bedste,« siger han til Mirror.

Kvinder skal huske screening

I Facebook-opslaget skriver Elliot, at han håber, at alle vil dele det for at vise, hvad kræft kan gøre ved en person.

Han håber samtidig, at hans opslag kan få flere kvinder til at forstå vigtigheden i screeningen for livmoderhalskræft. Det glemte Donna at få gjort i tiden op mod hendes diagnose.

Ifølge sundhed.dk viser undersøgelser, at to ud af tre af dem, der får livmoderhalskræft, ikke er blevet screenet regelmæssigt.

Kvinder, der deltager i screening, nedsætter deres risiko for at få livmoderhalskræft med mindst 80-90 procent.

'Der går ikke en dag, hvor jeg ikke ønsker, at jeg havde taget fat i hende og slæbt hende ned til screeningen,' skriver Elliot videre i sit rørende opslag, inden han slutter:

'Jeg står op hver morgen for at gøre mine børn klar alene. Jeg har en familie, der hjælper mig, og det er jeg meget taknemmelig for, men det bliver aldrig det samme.'

Elliots opslag har i skrivende stund over 27.000 likes og over 20.000 delinger.

'Jeg ved, at Donna ville være stolt af, hvad jeg prøver at opnå'.

Til Elliots opslag har utallige kommenteret historien, hvor mange oplever samme sorg.

Så vigtig er screeningen:

  • Undersøgelser viser, at 2/3 af dem, der får livmoderhalskræft, ikke er blevet screenet regelmæssigt. Kvinder, der deltager i screening, nedsætter deres risiko for at få livmoderhalskræft med mindst 80-90 pct.
  • Screening for livmoderhalskræft er et godt eksempel på, at screening virker. I Danmark blev screening for livmoderhalskræft indført i 1960erne. Dengang var der cirka 900 kvinder om året, der fik livmoderhalskræft. Siden er det tal mere end halveret. Nu får omkring 375 kvinder hvert år konstateret livmoderhalskræft. Der er også langt færre kvinder, der dør af sygdommen i dag end i 1960erne
Kilde: Sundhed.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx