Af - 28/07-16 06:06

Narkohandlere klar til OL med disse 'officielle' poser med farligt stofNarkohandlere klar til OL med disse 'officielle' poser med farligt stof

Narkobanderne i Rio har kridtet banen op til de kommende Olympiske Lege.

storybild

Billede af en af de mange beslaglagte poser. (Billede: Policia Civil / Twitter)

De Olympiske Lege er lige om hjørnet, og mere end en halv million turister forventes at strømme til værtsbyen Rio de Janerio de kommende uger.

Netop udsigten til de mange udenlandske turister, hvoraf mange også kommer for at smage på det brasilianske natteliv, har fået byens narkohandlere til at sætte jagten ind på nye potentielle kunder med en noget opsigtvækkende form for markedsføring.

IOC maner alle bekymringer i jorden: Rio er klar til OL
IOC maner alle bekymringer i jorden: Rio er klar til OL

Nogle af narkohandlerne er således begyndt at sælge kokain i små poser med det officielle OL-logo på.

Det skriver britiske metro.

Ifølge metro har det brailianske politi forleden beslaglagt 93 poser kokain med OL-logoet på i byens populære nattelivs-kvarter Lapa.

Selvom de brasilianske narkobander er berygtet for at være ekstremt voldelige og skruppeløse i deres handel med hårde stoffer, har de dog valgt at påtrykke en 'venlig' advarsel på kokain-poserne, hvor der står "Hold væk fra børn".

Beskidte OL-lejligheder bliver klar til dansk rykind
Beskidte OL-lejligheder bliver klar til dansk rykind

Der er dog særdeles god grund til at holde sig langt væk fra narkohandlernes 'hårde hvidevarer', hvis man besøger byen. Udover at stofferne er sundhedsskadelige, stærkt afhængighedsdannende og straffen for besiddelse er hård, er hele det kriminelle maskineri bagved præget af død, lemlæstelse og vold.

Skudvolden i Rio de Janerio, der i høj grad kan kædes sammen narkohandlen, er således steget med op til 15 procent i årets tidlige måneder, skriver metro.

Yussuf Poulsen og Uffe Bech melder OL-afbud
Yussuf Poulsen og Uffe Bech melder OL-afbud

Massesvis af problemer
Det har ellers ikke skortet på historier om problemer i den brasilianske storby forud for OL, der begynder 5. august.

Byggekaos, politisk ustabilitet, sikkerhedsproblemer, transportproblemer og sundhedsrisici har alle været nævnt som potentielle problemer ved legene.

Men formanden for Den Internationale Olympiske Komitées Coordination Commission, Nawal El Moutawakel, lovede tidligere på måneden efter sit afsluttende kontrolbesøg i værtsbyen, at "Rio er klar til at byde verden velkommen".

LÆS OGSÅ: Rekordmange kondomer: Så meget sex forventes OL-atleterne at have

LÆS OGSÅ: Hollandsk cykelrytter jagter OL-triumf med brækket arm

LÆS OGSÅ: Hollandsk cykelrytter jagter OL-triumf med brækket arm

LÆS OGSÅ: Professor: 0,0074 procents risiko for zika-smitte til OL

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx