Af Ritzau - 12/08-16 19:56

Pave Frans overrasker 20 eksprostituerede med besøgPave Frans overrasker 20 eksprostituerede med besøg

Menneskesmugling i forbindelse med sexslaveri er en forbrydelse mod menneskeheden, siger paven.

storybild

En fredag en gang om måneden gennemfører pave Frans en ikke planlagt handling, der skal hjælpe personer i nød - overvejende i Rom og omegn. Han har besøgt syge børn og var fredag i et nødcenter for kvinder, som er befriet fra sexslaveri. (Billede: Scanpix/Osservatore Romano)

Pave Frans overraskede fredag 20 tidligere prostituerede, da han bankede på deres dør i Rom for at få en snak med dem.

Argentineren, som gentagne gange har betegnet menneskesmugling i forbindelse med prostitution som en forbrydelse mod menneskeheden, sad og talte i længere tid med gruppen af kvinder, hvoriblandt der var to kvinder fra Albanien, syv fra Nigeria og seks fra Rumænien samt en italiener, en tuneser og en ukrainer.

Kvinderne, som alle er omkring 30 år, bor på et katolsk beskyttelsescenter, efter at de er blevet reddet fra deres alfonser.

Den 79-årige pave lyttede i over en time til de tidligere sexslaver, som ifølge en meddelelse fra Vatikanet alle har været "udsat for alvorlig fysisk vold", og som nu lever under beskyttelse.

Besøget var en del af pavens "Nådens Fredage", hvor han på en fredag en gang om måneden gennemfører en ikke planlagt handling, der skal hjælpe personer i nød - overvejende i Rom og omegn.

I januar besøgte paven et plejehjem for ældre og stærkt invaliderede, mens han i februar besøgte et center for narkomaner. I marts var han på et flygtningecenter, inden han i april besøgte asylansøgere på den græske ø Lesbos.

Paven var i maj tre gange hos psykisk syge, og i juni besøgte han ældre og syge præster. I juli besøgte han syge børn i Krakow, efter at han havde bedt for ofrene for Holocaust i den nærliggende nazistiske dødslejr Auschwitz-Birkenau.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx