Af - 16/08-16 07:21

Tyrkiet-ekspert: Ingen planer om nedsættelse af seksuel lavalderTyrkiet-ekspert: Ingen planer om nedsættelse af seksuel lavalder

Historien om at Tyrkiet vil gøre det lovligt at have sex med børn ned til 12 år beror på en misforståelse, siger Tykiet-korrespondent.

storybild

(Billede: Daniel Mihailescu)

Det vakte harme og fordømmelse, da flere danske medier søndag skrev, at Tyrkiet ville gøre det lovligt for voksne at have sex med børn ned til 12 år, hvis bare barnet samtykkede.

Men historien er blevet taget ud af en kontekst og beror på en misforståelse, siger Martin Selsøe Sørensen, der er korrespondent for Politiken i Tyrkiet.

Tyrkiet truer med at bryde flygtningeaftale
Tyrkiet truer med at bryde flygtningeaftale

Historien i danske og svenske medier stammer fra en én måned gammel artikel i avisen, Hurriyet Daily News, der refererer til en afgørelse ved forfatningsdomstolen, som er yderligere en måned gammel.

Men ifølge korrespondenten er udlægningen af afgørelsen helt modsat af, hvordan det faktisk forholder sig.

- Regeringen i Tyrkiet har ikke har meldt noget ud om en nedsættelse af den seksuelle lavalder. Forfatningsdomstolen annulerer en lovgivning, da de mener, der er tale om lovsjusk. Og den lovbestemmelse havde til hensigt at stramme lovgivningen på området om den seksuelle lavalder, hvilket er det stik modsatte af, hvordan det er blevet udlagt i danske og svenske medier, siger Martin Selsøe Sørensen til Metroxpress.

Tyrkiet reagerer skarpt mod nyhed om seksuel lavalder
Tyrkiet reagerer skarpt mod nyhed om seksuel lavalder

- Der er ikke en eneste politiker eller andre hernede, der har sagt, at de vil have en lov som den, der er blevet præsentere i skandinaviske medier, og det mest sandsynlige er faktisk, at det modsatte vil ske, så loven på området bliver strammet yderligere, siger Martin Selsøe, der dog understreger, at Tyrkiet har sine problemer med overgreb mod børn.

Avis: Tyrkiet legaliserer sex med børn
Avis: Tyrkiet legaliserer sex med børn

- Barnebrude er et problem i Tyrkiet, ligesom der er krænkelser af kvinder og børn, men det her lovforslag har ikke noget med det at gøre. Der er intet der tyder på, det vil føre til flere krænkelser af børn - snarere tværtimod, siger Martin Selsøe Sørensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx