Af - 09/08-14 20:20

Solgte billig vin på dyre flasker: Nu får han gigantisk strafSolgte billig vin på dyre flasker: Nu får han gigantisk straf

Den indonesisk-fødte Rudy Kurniawan tjente millioner af dollar på at sælge billig vin på dyre flasker. Nu har han fået sin straf, og den er ikke for børn.

storybild

Den indonesisk-fødte Rudy Kurniawan tjente millioner af dollar på at sælge billig vin på dyre flasker. Nu har han fået sin straf, og den er ikke for børn. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

At fuske med flaskeetiketter og sælge billig vin på dyre flasker kan måske virke som en harmløs forbrydelse. Ikke i USA. Her ser man anderledes strengt på det.

Det kan den indonesisk-fødte Rudy Kurniawan skrive under på. Han er netop blevet idømt 10 års fængsel samt en bøde på 158 millioner kroner for sin ugerning.

Ny forskning: Drik øl i stedet for vin - det er sundere
Ny forskning: Drik øl i stedet for vin - det er sundere

Dommen faldt efter en omfattende svindelsag, hvor Rudy Kurniawan gennem otte år fra 2004 til 2012 blandede lavprisvine hjemme i sit køkken for så at sælge dem til overpris ved dyre vinauktioner. En forretning den 37-årige indoneser tjente mange penge på. Så mange, at han levede et liv med luksusbiler, villa i Beverly Hills, rejser med privatfly og ekviperede sig med designertøj og smarte ure.

Vi ryger og drikker mere!
Vi ryger og drikker mere!

Det skriver BBC.

Kurniawan blev opdaget tilbage i 2012, da FBI en torsdag morgen i marts stormede hans hjem i Californien. Her fandt man billige vine fra Napa Valley i San Francisco samt en række spor, der pegede på, at vinene skulle sælges forklædt som ældre årgange af Bordeaux og Bourgogne.

Udvises efter straf
Anklagerne forsøgte under retssagen at skaffe en hårdere straf til den 37-årige vinsvindler, og længe var en 40 år lang fængselsstraf på tale. Den endte dog på 10 år, som han skal afsone i USA. Når han har gjort det, står der en flyver og venter på ham. One way Indonesien!

Ferguson sælger ud af ekstravagant vin-samling
Ferguson sælger ud af ekstravagant vin-samling

Rødvin beskytter mod huller i tænderne
Rødvin beskytter mod huller i tænderne

Ifølge den britiske tv-station er det første gang i USA's historie, at en person får fængselsstraf for at forfalske vin.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx