Af - 25/09-16 22:23

Dræbergopler skaber panik i ferieparadis med masser af danskereDræbergopler skaber panik i ferieparadis med masser af danskere

Flere store turiststrande er blevet lukket.

Bildstrecke im Grossformat »

Tre turiststrande er blevet lukket på den populære thailandske ferieø Phuket, efter at der er blevet fundet giftige gopler langs strandene.

Der er tale om den ekstremt giftige gople 'portugisisk orlogsmand', skriver Bangkok Post.

Læge: Giftig svamp sætter indre organer ud af kraft
Læge: Giftig svamp sætter indre organer ud af kraft

Ifølge avisen har de thailandske myndighederne lukket strandene af hensyn til badegæsternes sikkerhed, og der må derfor hverken bades i vandet eller dyrkes andre former for badeaktiviteter på de tre strande, som hedder Naiyang, Naithon og Layan.

Se billeder af den gigtige gople i galleriet øverst!

Giften hos den portugisiske orlogsmand virker straks ved berøring som et elektrisk stød. Derefter følger ulidelige smerter, og den rørte hud svulmer op. Siden kommer tarmsmerter, koldsved, hovedpine, opkastninger og, i svære tilfælde, lammelser og kollaps, som kan betyde døden.

Forskere: Danmark bliver det nye ferieparadis
Forskere: Danmark bliver det nye ferieparadis

Herefter følger ulidelige smerter, hvor den rørte hud vil svulme op. tarmsmerter, koldsved, hovedpine, opkastninger og, i svære tilfælde, lammelser og kollaps, som kan betyde døden.

I Sverige er rejseselskabet Ving, der er samme koncern som danske Spies, bekendt med problematikken om den farlige gople, der lige nu har fået flere thailandske strande lukket.

- Vores personale er bekendt med, at strandene er lukkede, og farerne ved goplen. Derfor sender vi en sms til alle vores gæster, der er i området. Vores personale dernede vil løbende holde os opdateret om udviklingen, siger pressechef hos Ving, Anna Hagberg, til den svenske avis Aftonbladet.

Medie: Dansk kvinde druknet i ferieparadis
Medie: Dansk kvinde druknet i ferieparadis

Den portugisiske orlogsmand kan let genkendes på dens blålilla flydeblære, som ligger på vandoverfladen. Men da den har over 10 meter lange brændetråde under vandet, kan det ofte være for sent at søge væk, når man får øje på den. Selv døde, opskyllede orlogsmænd skal man undgå, da nældecellerne på de lange brændetråde stadig kan være aktive.

Den portugisiske orlogsmand lever i verdenshavenes tropiske og subtropiske områder.

LÆS OGSÅ: Dansk turist skambidt af nuttet og berømt sæl i græsk ferieparadis

LÆS OGSÅ: Tre mænd dømt for gruppevoldtægt i norsk ferieparadis

LÆS OGSÅ: Heltemodig hund angrebet af slange efter redning af 7-årig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx