Af Ritzau - 18/11-16 14:37; Opdateret: 18/11-16 16:34

Tre topposter er fordelt i Trumps kommende regeringTre topposter er fordelt i Trumps kommende regering

Trump udpeger stærkt konservative politikere til at lede justitsministerium og CIA.

storybild

Senator Jeff Sessions, som Trump ønsker som justitsminister i sin kommende administration, taler til pressen i Trump Tower i New York. (Billede: Scanpix/Jewel Samad)

USA's kommende præsident, Donald Trump, har fredag fået besat tre topposter i den kommende amerikanske administration.

Jeff Sessions, der regnes som en de mest konservative senatorer i det amerikanske senat, har takket ja til posten som justitsminister, fremgår det af en officiel meddelelse fra Trumps stab.

Sessions er senator fra sydstaten Alabama. Han er kendt for at ønske en meget hårdere kurs over for illegale indvandrere, han er modstander af homoægteskaber og en indædt modstander af abort.

- Han har et juridisk sind i verdensklasse og betragtes som en stor justitsminister og statsadvokat i Alabama, udtaler Trump med henvisning til Sessions' baggrund i sydstaten.

Jeff Sessions var den første senator til at støtte Trumps kandidatur, og han menes at have påvirket den kommende præsidents holdninger på en række emner, heriblandt indvandring, terror og handel.

Ny CIA-direktør bliver Mike Pompeo, der er republikansk medlem af Repræsentanters Hus. Han tilhører den stærkt konservative Tea Party-fløj.

- Han vil blive en strålende og vedholdende leder for vores efterretningsvæsen, der skal sørge for amerikanernes og vores allieredes sikkerhed, siger USA's kommende præsident.

Trumps nationale sikkerhedsrådgiver bliver den kontroversielle pensionerede general Michael Flynn.

- Det glæder mig, at generalløjtnant Michael Flynn vil være ved min side, når vi arbejder på at besejre den radikale islamistiske terror, navigerer i de geopolitiske udfordringer og sørger for, at amerikanere er sikre både hjemme og ude, siger Trump i fredagens udtalelse.

Flynn blev fyret fra det amerikanske forsvars efterretningstjeneste, DIA, for to år siden.

Han mener selv, at det var fordi han fortalte den usødede sandhed om krigen mod islamisk ekstremisme. Men embedsmænd, der arbejdede sammen med Flynn, peger på hans manglende lederevner som årsag til fyringen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx