Af Ritzau - 21/04-16 03:16

USA's forsvarsminister roser nyt dansk bidrag til IS-krigUSA's forsvarsminister roser nyt dansk bidrag til IS-krig

Ash Carter kalder Danmark en "urokkelig partner" i koalitionens indsats mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

storybild

Ash Carter (tv) er USA's forsvarsminister, og han værdsætter Danmarks nye bidrag i kampen mod Islamisk Stat. (Billede: AP/Carolyn Kaster)

Folketingets beslutning om at forstærke indsatsen mod Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien bliver modtaget med glæde i Washington.

USA's forsvarsminister, Ash Carter, kalder beslutningen for "et velkomment bidrag fra en værdsat partner".

- Danmarks fornyede og udvidede rolle i den militære indsats - herunder myndigheden til at deltage i kamphandlingernes fulde omfang i Irak og Syrien - vil være med til at lægge yderligere pres på Isil, siger Ash Carter, der bruger et andet navn for Islamisk Stat, ifølge Pentagon.

Med beslutningen tirsdag i Folketinget gør Danmark klar til at sende i alt syv F-16-kampfly, et Hercules-transportfly og op til 400 mand af sted til indsatsen mod IS-bevægelsen, der fortsat kontrollerer landområder i både Irak og Syrien.

Men også i de områder, hvor IS allerede er drevet på flugt, kan Danmark spille en rolle, lyder det.

- Danmark vil bidrage med vigtige ressourcer, der skal hjælpe med at skabe sikkerhed og stabilitet i områder, som er blevet befriet fra Isils kontrol. Det er et essentielt element i at besejre Isil på den lange bane, siger Ash Carter.

Han hæfter sig ifølge pressemeddelelse fra Pentagon ved, at USA i en årrække har kunnet stole på Danmark, når det kom til at hjælpe i militære indsatser.

- Danmark er en urokkelig partner i den globale koalitions indsats. Dets bidrag med blandt andet luftangreb, radarsystemer og træning og støtte til irakiske soldater har allerede været betydelige, lyder rosen fra den amerikanske forsvarsminister.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx