24/09-13 06:42; Opdateret: 24/09-13 08:32

Pussy Riot-medlem: \Pussy Riot-medlem: "Du syr, selvom blodet flyder"

Indsatte kvinder behandles som kvæg, siger et fængslet medlem af den russiske punkrockgruppe.

storybild

Nadesjda Tolokonnikova blev i august 2012 idømt to års fængsel for sammen med de to øvrige medlemmer af Pussy Riot at have spillet en protestsang mod den russiske præsident, Vladimir Putin, i en katedral i Moskva. Nu er hun begyndt at sultestrejke i protest mod vilkårene i fængslet. (Billede: Polfoto/AP Photo/Mikhail Metzel)

Et indsat medlem af den russiske punkgruppe Pussy Riot er begyndt at sultestrejke i protest mod vilkårene i det fængsel, hvor hun afsoner sin straf.

Nadesjda Tolokonnikova blev i august 2012 idømt to års fængsel for sammen med de to øvrige medlemmer af Pussy Riot at have spillet en protestsang mod den russiske præsident, Vladimir Putin, i en katedral i Moskva.

De to øvrige punkrockere i bandet fik også fængselsstraffe. Den ene blev løsladt i oktober sidste år efter en appelsag.

Den anden, Maria Aljokhina, afsoner fortsat. Hun sultestrejkede i 11 dage i foråret i protest mod fængselsledelsens behandling af hende.

Og nu truer Tolokonnikova med at gøre det samme.

- Fra den 23. september går jeg i sultestrejke og nægter at deltage i anstaltens slavearbejde, skriver hun i et brev, som hendes mand, Pjotr Versilov, har rundsendt til medierne.

Hun vil først indstille sultestrejken, når "myndighederne begynder at overholde loven og holder op med at behandle fængslede kvinder som kvæg", lyder det.

Punkrockeren afsoner sin straf i et fængsel syd for Moskva.

De indsatte tvinges til arbejde op til 17 timer om dagen med at sy politiuniformer, siger hun.

Kollektiv straf, øgede produktionskvoter og tilfælde af vold mod de, som ikke kan følge med, er almindeligt, siger hun. Hun kritiserer også vilkårene i lejren for ikke at leve op til russisk lov eller menneskerettighederne.

- Dine hænder er gennemboret af nåle og fyldt med sår. Dit blod er over hele arbejdsbordet, men du bliver fortsat ved med at sy, skriver hun.

Fængselsmyndighederne hævder, at Tolokonnikovas advokat sammen med hendes mand forsøger at sikre hende særbehandling.

- Produktionskvoten er ens for alle fanger i syafdelingen. Der er ikke fastsat særlige krav til Tolokonnikova, meddeler de.

Det tilføjes, at arbejdsdagen i straffekolonien er på otte timer inklusiv en frokostpause.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Var med på arbejde: Alexandra udtaler...
bt.dk
Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Supermarked røvet: Gerningsmanden...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx