Af - 31/03-14 20:59

Heroisk to-årig til alarmcentralen: - Mor sover på gulvetHeroisk to-årig til alarmcentralen: - Mor sover på gulvet

Selvom han kun er i gang med at lære at tale, ringede 2-årige Riley Ward til alarmcentralen, da hans mor kollapsede i hjemmet.

Han er den yngste, der nogensinde har ringet til den britiske alarmcentral. Og så har han reddet sin mors liv. Det skriver Mirror.

2-årige Riley Ward er stadig kun i gang med at lære at tale, men da hans mor kollapsede af en blodprop, formåede han at finde telefonen og ringe efter hjælp.

I lydfilen, der er blevet offentliggjort af alarmcentralen, kan man høre, hvor svært den 2-årige dreng har det med at finde ud af, hvordan telefonen fungerer. Men han formår alligevel at få de vigtigste ord overbragt til den målløse medarbejder:

- Mor sover.

Heroisk 8-årig redder familien ud af flammer  men omkommer selv
Heroisk 8-årig redder familien ud af flammer men omkommer selv

Under opkaldet ender han flere gange med at lægge røret på. Indimellem de mange gange, han får råbt 'hallo', kan man også høre ham sige 'Mor er på gulvet'.

Alarmcentralen sporede opkaldet til Rileys hjem i Barrow-upon-Soar og fik hurtigt sendt en ambulance af sted. Moren måtte igennem en akut operation, efter lægerne opdagede en blodprop og en farlig blødning ved æggestokkene.

- Jeg er så stolt af Riley. Han er mors lille helt. Jeg har fortalt så mange folk om, hvad han gjorde. Mine venner, der har små børn, er så forbløffet og sikrer sig, at deres børn ved, hvad de skal gøre [i sådan en situation], forklarer Rileys mor, 27-årige Dana.

Heroisk teenager ofrer sit eget liv for kærestens
Heroisk teenager ofrer sit eget liv for kærestens

Paramediciner Pal Staples er også overrasket over den lille dreng.

- Da jeg nåede frem til Danas hus, stod Riley i døren med et stort smil. Jeg tror, han var begejstret for at have en politibetjent og paramediciner i sit hus. Han var meget interesseret i alt mit udstyr og blev ved med at komme hen og tjekke sin mor, fortæller han.

- Hans mor må være så stolt af ham. Han er en meget modig lille dreng.

Riley har efterfølgende fået en helte-pris af East Midlands Ambulance Service.

Du kan høre Rileys opkald til alarmcentralen her.

Alarmcentral glemte forulykket mand i 42 timer
Alarmcentral glemte forulykket mand i 42 timer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx